Deset šokantnih i dirljivih stvari koje su celebovi otkrili u svojim memoarima

Foto: EPA/Instagram

SVE više slavnih objavljuje memoare o svom životu. Samo nedavno objavljeni su memoari Nicka Cavea, princa Harryja, Lindsey Vonn, Matthewa Perryja... Mnogi od njih u knjigama su otkrili dotad nepoznate trenutke iz svog života, a bilo je i uistinu šokantnih priznanja kao i emotivnih događaja za koje javnost prije toga nije znala.

Viola Davis

U svojim memoarima Finding Me Viola je otkrila da je odrastala u ekstremnom siromaštvu u gradu Central Falls u Rhode Islandu. Napisala je da bonovi za hranu nikad nisu bili dovoljni da se prehrani obitelj te da nisu imali funkcionalan toalet u kući. "Postala sam vrlo vješta u punjenju kante i izlijevanju u zahodsku školjku", rekla je.

Rekla je da su često išli prljavi u školu te da nisu mogli koristiti kuhinju jer bi tamo "štakori preuzeli vlast". Zgrada u kojoj je živjela čak je nekoliko puta izgorjela.

Molly Shannon

U svojim memoarima Hello Molly! ispričala je potresnu priču o prometnoj nesreći u kojoj su joj poginule majka, sestrična i mlađa sestra. Molly je imala samo četiri godine kada se nesreća dogodila. Molly, njezina sestra Mary i njezin otac, koji je vozio automobil, jedini su preživjeli.

"Automobil je bio teško oštećen pri udaru. Čovjek koji je prolazio pored se zaustavio. Moja majka ležala je na zemlji pored našeg auta i pitala ga je: 'Gdje su moje djevojčice?' Htjela je okupiti svoje tri djevojčice, ali nije mogla.

Srce joj se slomilo u tom trenutku. I to su bile njezine posljednje riječi... Moja mlađa sestra Katie i sestrična Fran umrle su na licu mjesta. Budući da smo Mary i ja bile u stražnjem dijelu karavana, samo smo imale potres mozga i slomljenu ruku", ispričala je glumica.

Matthew Perry

U svojoj knjizi Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing Matthew je progovorio o svojoj borbi s ovisnosti koja je počela još dok je bio tinejdžer. Njegova zlouporaba supstanci započela je nakon ozljede vrata dok je snimao Fools Rush In. Doktor na setu dao mu je Vicodin da mu ublaži bol. 

"Kad je pilula počela djelovati, nešto je kliknulo u meni. I to je bio taj klik za kojim sam jurio ostatak života", rekao je Perry.

2018. je završio na, kako je tada rekao, operaciji probavnog trakta, a u memoarima je otkrio da je zapravo proveo dva tjedna u komi i pet mjeseci u bolnici te da je devet mjeseci morao koristiti kolostomsku vrećicu. Liječnici su njegovoj obitelji tada rekli da ima 2 posto šanse za preživljavanje.

Danny Trejo

Glumac Danny Trejo u svojim memoarima Trejo: My Life of Crime, Redemption, and Hollywood otkrio je da je upoznao zloglasnog Charlesa Mansona koji ga je hipnotizirao. Još 1961., kad je Danny imao samo 17 godina, uhićen je i doveden u zatvor okruga Los Angeles gdje je bio i Manson. Ispričao je kako je Manson u zamjenu za zaštitu rekao kolegama iz zatvora da će ih provesti kroz meditaciju koja će ih nadrogirati bez stvarne upotrebe droge.

"Čak i prije nego što sam se lažno fiksirao, osjetio sam taj okus u ustima. Svaki narkoman zna kako je to. Osjetio sam toplinu koja struji mojim tijelom. 15 minuta, vrlo detaljno, vodio nas je kroz proces 'drogiranja', pronalaženja mjesta za fiksiranje, kuhanja heroina u žlici, uvlačenja u iglu i zabadanja u naše vene", napisao je Danny. 

Danny, koji kaže da je trijezan od 1969., zaključio je taj dio memoara s: "Da Manson nije bio kriminalac, mogao bi biti profesionalni hipnotizer."

Princ Harry

U svojoj knjizi Spare otkrio je da se godinama nije mogao suočiti sa smrću svoje majke princeze Diane te da je čak vjerovao da je lažirala prometnu nesreću i pobjegla. "Život joj je bio jadan, progonili su je, maltretirali, lagali o njoj, lagali njoj. Pa je izrežirala nesreću kao diverziju i pobjegla", napisao je što je tada mislio. Čak i četiri godine nakon nesreće nadao se da će se vratiti.

Kada se konačno pomirio s njezinom smrću, zamolio je vozača da ponovi rutu kojom je Diana išla i koja ju je dovela do sudara. Vožnja mu nije dala kraj kakav je želio te ju je nazvao jako lošom idejom. 

Jodie Sweetin

U memoarima UnSweetined prisjetila se kako se kao tinejdžerica nosila sa svojom ovisnošću o drogama i alkoholu. Otkrila je da je konzumirala metamfetamin u kupaonici prije premijere filma Dan u New Yorku 2004. godine u kojemu su glumile sestre Olsen. 

"Ljudima je bilo teško povjerovati da sam se toliko drogirala. Gledam fotografije s tog događaja i nisam čak ni izgledala nadrogirano", rekla je Jodie. Prisjetila se i kako se 1996. toliko napila na vjenčanju Candace Cameron Bure da je povratila i iznosili su je van.

"Vjerojatno sam popila dvije boce vina, a imala sam samo 14 godina. To piće mi je dalo samopouzdanje za kojim sam tragala cijeli život. Ali mi je odredilo i put ovisnosti", napisala je.

Tom Felton

U knjizi Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard otkrio je da ga je tim prisilio da ide na odvikavanje od alkohola, ali da je on iz ustanove pobjegao za manje od sata. Kaže da je tu noć sreo "tri kralja" koji su mu pomogli.

Jedan je bio radnik na benzinskoj postaji koji je Tomu ponudio vodu i 20 dolara. Drugi je bio vozač Ubera koji ga je vratio u Hollywood, a treći je bio barmen koji je Tomu pružio rame za plakanje i mjesto za prespavati.

"Sad shvaćam da sam tada bio potpuno trijezan prvi put u zadnjih nekoliko godina. Sve mi je tada postalo jasno i bio sam ljut. Počeo sam vrištati na Boga, nebo, na sve. Bio sam pun bijesa zbog onoga što mi se dogodilo, zbog situacije u kojoj sam se našao. Vikao sam punim plućima dok nisam više imao snage", ispričao je glumac.

Bono Vox

Bono je u memoarima Surrender: 40 Songs, One Story ispričao kako je primao prijetnje smrću. Vlasti su ga navodno upozorile da bi IRA mogla napasti njegovu obitelj zbog njegovog političkog stava te da su bili meta gangstera iz Dublina. "Gangsteri su nekoliko mjeseci kružili oko naše kuće i razvijali detaljan plan", rekao je Bono. 

Drew Barrymore

U svojim prvim memoarima Little Girl Lost Drew je otkrila da je prvi put pušila travu kada je imala samo deset godina. "Sjedila sam na stražnjem sjedalu automobila koji je vozila majka moje prijateljice. Počela je pušiti travu. Dugo sam htjela to probati, ali sam se bojala. Pitala sam je mogu li, rekla mi je: 'Nema šanse, premlada si.' Naposljetku mi je dala malo", napisala je Drew.

Constance Wu

U svojim memoarima Making a Scene otkrila je da ju je, kad je bila u dvadesetima, silovao muškarac s kojim je bila na nekoliko spojeva. Kaže da se nije opirala jer nije htjela napraviti scenu. Nekoliko godina je pokušavala to potisnuti i praviti se da se to nije nikad dogodilo, ali da ju je slušanje priča djevojaka koje su pretrpjele silovanje razbjesnilo i potaknulo da govori o tome. 

Pročitajte više