Diler osuđen na 11 godina zatvora u slučaju povezanom sa smrću popularnog repera

Foto: Instagram

JEDAN od trojice dilera droge optuženih za predoziranje fentanilom zbog kojeg je preminuo reper Mac Miller osuđen je u ponedjeljak na gotovo 11 godina zatvora.

Ryan Michael Reavis priznao je 30. studenog 2021. krivnju za distribuciju fentanila, kao jedan od trojice optuženih za povezanost s glazbenikovom smrću 2018. godine. Sudac američkog okružnog suda u Los Angelesu u ponedjeljak je osudio Reavisa na 10 godina i 11 mjeseci zatvora, a tužitelji su od suca Otisa Wrighta II. tražili kaznu od 12 godina i sedam mjeseci, prenosi The Guardian.

Reavis je priznao da je od čovjeka po imenu Stephen Walter dobio lijekove protiv bolova koji sadrže opijat fentanil i, po Walterovom nalogu, ostavio ih trećem suoptuženiku, Cameronu Pettitu, u Los Angelesu. Pettit je tablete oksikodona prodao Milleru, koji ih je dva dana kasnije progutao i umro od predoziranja prvenstveno uzrokovanog fentanilom, priopćile su vlasti.

Savezni tužitelji optužili su Reavisa, Waltera i Pettita za distribuciju fentanila i zavjeru radi trgovine drogom koja je rezultirala smrću. Kao dio sporazuma o priznanju krivnje Reavis i Pettit izjasnili su se krivima isključivo za optužbu za distribuciju fentanila.

Walter čeka ročište za izricanje presude zakazano za 16. svibnja, a pristao je na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 17 godina. Ovog je tjedna Pettit iskazao namjeru da ide na suđenje, a mogao bi se suočiti s doživotnim zatvorom ako bude osuđen po optužbi za zavjeru s drogom koja je rezultirala smrću.

Mac Miller, rođen kao Malcolm James McCormick, imao je 26 godina kada je 7. rujna 2018. preminuo u svom domu u Los Angelesu od smrtonosnog koktela fentanila, kokaina i alkohola, a o svojoj borbi s depresijom i ovisnošću često je govorio u svojim pjesmama.

Pročitajte više