Dobitnici Grammyja se vraćaju u Hrvatsku: Halestorm nastupa u studenom u Zagrebu

Foto: EPA

Američka hard rock četvorka Halestorm, dobitnici Grammyja za najbolju hard rock/metal izvedbu, vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture u srijedu 22. studenog, objavio je organizator koncerta.

Godinu dana nakon što su nastupili kao specijalni gosti grupe Alter Bridge u Domu sportova, Halestorm dolaze na samostalni nastup u Hrvatskoj. Povratak benda u Europu označit će i niz velikih koncerata, među kojima i onaj u Wembley Areni u Londonu, kao i nastup na Download festivalu u UK-u.

Halestorm stižu iz Red Liona u Pennsylvaniji, a predvodi ih vokalistica i gitaristica Lzzy Hale. Uz bubnjara Arejayja Halea, gitarista Joea Hottingera i basista Josha Smitha, čija obitelj je iz Zadra, stekli su ugled kao moćna live mašina. 

Bend je do danas objavio pet studijskih albuma. Katalog su otvorili 2009. debijem Halestorm, a zadnje izdanje je Back From Dead, koje je Metal Hammer uvrstio na popis najboljih metal albuma prošle godine.

Mediji nazivaju Lzzy najboljim ženskim rock vokalom današnjice

Mediji ističu kako je Lzzy Hale vjerojatno najbolji ženski rock vokal današnjice, a nove pjesme po energiji i strasti su najbliže njihovim nastupima. 

Kao predgrupa na koncertu u Tvornici kulture nastupit će karizmatični Black Veil Brides, američki rock bend sa sjedištem u Hollywoodu. Grupa je nastala 2006. u Cincinnatiju, u Ohiju, a postavu čine glavni vokal Andy Biersack, ritam gitarist i violinist Jinxx, glavni gitarist Jake Pitts, bubnjar Christian CC Coma i basist Lonny Eagleton.

Black Veil Brides poznati su po korištenju crne šminke, bojama za tijelo, uskoj crnoj odjeći i dugoj kosi, što je inspirirano grupama Kiss i Mötley Crüe, kao i drugim glam metal grupama iz 1980-ih.

Pročitajte više