"Dobri duh Jadrolinije" Ante Mrvica proglašen je komunikatorom godine

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

KOMUNIKATOR godine je Ante Mrvica, dobri duh splitske trajektne luke kojemu komunikacija nikada nije bila "tlaka" i sa svima je komunicirao jednostavno i izravno, objavila je u utorak Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ).

"Ante Mrvica hrvatski je pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika, umirovljen krajem kolovoza 2017. godine.

Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu osobno nije mnogo znalo niti pisalo.

S druge pak strane izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost", kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Ta komunikacija, istaknuo je, treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima - od putnika do novinara. Mediji su, kaže, izuzetno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima.

Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a, rekla je kako je nagrada za Komunikatora godine u Mrvičinu slučaju nadišla njegovo djelovanje u 2017. godini.

"Iako se vezuje uz tu godinu, priznanje je za ukupnu karijeru. U kolektivnoj memoriji njegov će nam upečatljiv lik ostati urezan kako u najzahtjevnijim trenucima daje izjavu za televiziju, negdje na gatu s trajektom u pozadini. Ono što se nije moglo vidjeti, jest da su ga na telefon mogli dobiti čak i putnici koji su kasnili na trajekt. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je 'dobri duh splitske trajektne luke', poručila je.

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina, a o svojem je poslu kazao: "Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju.''

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

Pročitajte više