Dogodio se zanimljiv preokret u preljubima u posljednjih 20 godina

Foto: Instagram

STRUČNJAKINJA za veze Tracey Cox otkrila je što se promijenilo kad je o preljubu riječ.

Cox za Daily Mail kaže da posljednja istraživanja pokazuju da žene varaju barem u istoj mjeri kao i muškarci, a neke i više od muškaraca. A u novije vrijeme žene i muškarci obrnuli su uloge i kad je o razlozima preljuba riječ. Danas se čini da muškarci varaju u potrazi za ljubavlju, dok su žene te koje varaju zbog seksa.

Istraživanje koje je prije 20 godina provela Shirley Glass pokazalo je da su muškarci tad varali neovisno o tome koliko su bili zadovoljni svojim brakom ili seksualnim životom u braku, dakle isključivo da zadovolje svoje seksualne želje i potrebe. Žene su tad varale da pokušaju zadovoljiti svoje seksualne potrebe negdje drugdje.

Dakle, jednostavno - muškarci su imali afere temeljene na seksu, a žene afere temeljene na emocijama.

No danas, 2020. godine, stvari su se, čini se, okrenule. Tammy Nelson, autorica knjige When You're the One Who Cheats, tvrdi da muškarci danas varaju u potrazi za partnerstvom i emocijama, dok žene danas traže strast i seksualnu energiju koju možda više ne mogu dobiti u braku.

Wednesday Martin, autorica knjige Untrue, dodaje i da su danas mnoge žene "serijske preljubnice". "Udamo se za dobrog, stabilnog i dosadnog tipa jer je pouzdan i bit će dobar otac, a sa strane imamo odličan seks s onim zgodnijim, lošim", kaže ona.

"Ne vidim kako bi mi to ikako loše utjecalo na brak. Ne bih nikad supruga ostavila zbog njega. U krevetu je odličan, ali izvan kreveta mi je dosadan kao ništa. Suprotno od toga, u krevetu me moj muž uopće ne zadovoljava, dok je izvan njega savršen, moja srodna duša", ispričala je jedna 35-godišnjakinja koja godinu i pol ima aferu s kolegom s posla.

Postoje tri pretpostavke o seksualnim navikama i željama i sve tri su potpuno pogrešne. 

Prva je da muškarci imaju jači seksualni nagon od žena. Druga je da monogamija teže pada muškarcima nego ženama i treća je da se muškarci prije zasite rutinskog seksa nego žene. Nedavna istraživanja pokazala su da žene ne žude za pažnjom, zagrljajima i romantikom, već za mnogo zabavnijim i avanturističkim odnosima. Ne žele romantiku, žele požudu i rizik, kaže Cox.

"Vara mnogo više žena nego što mi to mislimo. Samo što one ne vole razgovarati niti razmišljati o tome. No realnost je da sigurno znate barem jednu ženu koja vara, samo ne znate da je to ona", zaključila je Alicia Walker, autorica knjige The Secret Life of the Cheating Wife.

Pročitajte više