Dojadilo vam je glumatanje pozitive? Ovo je knjiga za vas

Foto: Press

Za ovaj sunčani petak (a nadamo se i vikend) pripremili smo za vas miks najrazličitijih novih naslova – od zabavne zbirke sarkastičnih afirmacija pa do inspirativnog romana o jednom neinspirativnom piscu, te se nadamo da će svatko pronaći nešto za sebe.

Razočaravajuće afirmacije: Prestanite slijediti svoje snove – Dave Tarnowski

Koliko puta trebate čuti neku pozitivnu misao – zvanu afirmacija – da shvatite da se netko zapravo dobro zafrkava s vama? Budi svoj, budi inspirativan, život je čudo i slične fraze svuda su oko nas, a kada malo zastanemo, primjećujemo da se događa nešto neobično: u svim tim porukama koje bi nas trebale potaknuti zapravo nema ničega osim praznih riječi.

Autor ove zabavne zbirke afirmacija stvari je okrenuo naglavce te nas jako dobro zabavio svojim smislom za humor koji se igra s poznatim krilaticama motivacijske psihologije. Također, knjiga je idealan poklon.

Vila s pogledom – Julie Caplin

Idealno štivo za ovaj prijelaz do ljeta, novi roman Julie Caplin nastavlja s romansama na predivnim lokacijama. Lia Bathurst oduvijek je sanjala o bijelim pješčanim plažama i tirkiznom plavetnilu Amalfijske obale, ali nije ni slutila da će upravo ondje upoznati svojeg oca. Oca za kojeg nekoliko tjedana prije nije ni znala da postoji!

Ipak, zatiče se na pragu prekrasne ružičaste vile u koju joj ulaz priječi nepodnošljivi – i nadasve markantni – Raphael Knight, očev menadžer. Dok temperature rastu, ali ne samo zbog vrućeg mediteranskog sunca, hoće li prisilna blizina Liju i Rapha dovesti do nečega više, nečega što njihovi susjedi Talijani nazivaju… amore?

Kako izgaramo – Sarah Hall

Fascinantan roman o ljubavi i gubitku autorice nominirane za nagradu Booker. Virus se širi neimenovanim britanskim gradom i čuvena kiparica Edith Harkness, kao i svi ostali, povlači se u izolaciju. Zatvara se u svoj golemi atelje Burntcoat s Halitom, ljubavnikom kojeg jedva da i poznaje.

Dok se život nepovratno mijenja, Edith i Halit i sami se mijenjaju u Burntcoatu: mijenjaju ih prošlost i nove odgovornosti, strahovi i opasnosti izvanjskoga svijeta, a najviše od svega, produbljivanje njihova odnosa.

Dječak koji je crtao sjene – Oriana Ramunno

Oriana Ramunno inspiraciju za Dječaka koji je crtao sjene pronašla je u prošlosti vlastite obitelji. Riječ je o uzbudljivoj priči s mračnim zapletima i živopisnim likovima, smještenima u koncentracijski logor tijekom božićnog tjedna 1943. Priču nosi nezaboravni detektiv Hugo Fisher, koji je istodobno fizički nesavršen i potpuno fascinantan, stoga ne čudi što se uspjeh ovog povijesnog trilera prelio i preko granica Italije.

Less – Andrew Sean Greer

Ovaj urnebesan, dirljiv i satiričan roman osvojio je prestižnu Pulitzerovu nagradu, čime se odala počast Greerovoj nevjerojatnoj vještini pisanja te originalnosti priče. Radi se o pedesetogodišnjem osrednjem piscu koji dobije poziv na događaj koji pod svaku cijenu mora i želi izbjeći. Tako počinje njegova životna avantura koja će ga odvesti u Meksiko, Italiju, Njemačku, Maroko, Indiju i Japan i izbaviti ga od svih nedaća s kojima se ne želi suočiti. No neće sve biti tako jednostavno jer ono od čega bježimo uvijek nas sustigne.

Pročitajte više