Dok je Slovenija paralizirana poplavama, neki se vozaju na četverotočkašu i raftingu

Screenshot: Facebook

Dok je Slovenija paralizirana poplavama, vatrogasne sirene se oglašavaju od ranih jutarnjih sati, a hitne službe imaju pune ruke posla, neki se i dalje ne pridržavaju uputa o samozaštiti. U Celju su dvojica muškaraca iz zabave prevezla četverotočkaš po poplavljenoj cesti pored nabujale rijeke Savinje. Pritom se četverotočkaš prevrnuo zbog dubine vode.

Zaprte ceste marsikdo izkorišča za neumnosti, kot je bila ta recimo. Žal se ob temu ne zavedamo, da so taka dejanja smrtno nevarna, saj lahko marsikje voda v nekaj minutah izrazito naraste. Avtor P.H.

Objavljuje Neurje.si u Petak, 4. kolovoza 2023.

Na Facebook profilu Raftandroll Hungary prije sat vremena objavili su snimku koja je navodno nastala u Bovcu. Na snimci se vidi da su najmanje tri čamca krenula jako nabujalom Sočom. Sudeći po objavi na profilu, radilo se o skupini mađarskih turista. Snimka raftinga u ovim opasnim uvjetima u međuvremenu je uklonjena. No ostala je fotografija koja prikazuje pripreme za rafting na Soči. Uz fotografiju je stajao natpis na mađarskom: "Čeka nas avantura", javlja 24ur.com.

Podsjetimo, troje poginulih, poplavljena naselja, klizišta, zatvorene prometnice, bujice koje nanose golemu štetu infrastrukturi posljedica su rekordnih oborina u zapadnoj i središnjoj Sloveniji sinoć i danas. Nevrijeme se seli prema jugoistoku, gdje su već uključene sirene za opasnost.

Pročitajte više