Dokazuje li ovaj misteriozni komad metala da su vanzemaljci doista posjetili Zemlju?

Screenshot: YouTube

MISTERIOZNI komad metala koji djeluje kao da je oblikovan ljudskom rukom, pronađen 1973. godine u Rumunjskoj, mogao bi biti dokaz da su prije 250 tisuća godina vanzemaljci doista posjetili Zemlju, tvrde teoretičari.

20 centimetara dug, 12.5 centimetara širok i 7 centimetara debeo komad metala pronađen je na dubini od 10 metara u gradu Aiudu, uz ostatke dva fosila. Dok je starost kostiju davno izumrlih sisavaca procijenjena na između 10 000 i 80 tisuća godina, utvrđeno je da je metalni objekt, za koji se najprije smatralo da je dio sjekire, značajno stariji.

Rumunjski arheolozi su nakon testiranja utvrdili da je star čak oko 250 tisuća godina, a nalazi su kasnije potvrđeni i od strane neovisnog švicarskog laboratorija. Otkriveno je također da je izrađen od 12 različitih metala, među kojima dominira aluminij sa čak 90 posto. Osim činjenice da djeluje kao da je oblikovan ljudskom rukom, znanstvenike zbunjuje činjenica što je aluminij otkriven tek početkom 19. stoljeća, a potom je godinama bio toliko rijedak da mu je cijena bila veća no zlatu.

Zagovornici teorije o postojanju vanzemaljaca stoga vjeruju da je upravo pronađeni komad prastarog metala zapravo dio vanzemaljske tehnologije, budući da ljudi prije 250 tisuća godina nikako nisu mogli oblikovati ovakav predmet od metala koji im nije bio poznat.

Prema drugoj teoriji, koju zastupa lokalni povjesničar Mihai Wittenberger, pronađeni komad aluminija je zapravo dio njemačke letjelice Messerschnmitt ME 262, iz Drugog svjetskog rata. No, Wittenberger zasad nije uspio objasniti kako se u ovaj scenarij uklapa procijenjena dob pronađenog predmeta.

Misteriozni predmet trenutno je izložen u muzeju Cluj-Napoca, uz napomenu da je njegovo podrijetlo nepoznato.

Pročitajte više