Domaći kolege o Cesariji Evori: Oni pravi odlaze, a ostaje samo bižuterija

SMRT Cesarije Evore rastužila je i brojne domaće glazbenike koji su je smatrali legendom. Odlazak dive velikim gubitkom smatra i Oliver Dragojević, kojeg smo ulovili u Sloveniji. "Bila je autentična do kraja. To je veliki gubitak, ona je bila nešto što se ne rađa često", rekao je za Index pjevač.

"Ona je bila takva da je svijet, ajmo reć`, kapitalca izgubio"

Odlazak glazbenice koja je glasom i pjesmama dirnula obožavatelje diljem svijeta komentirao je i Giuliano. Iako njezin rad nije baš detaljno pratio, svjestan je da je svijet izgubio veliku umjetnicu. "Njezina smrt će sigurno biti veliki gubitak za glazbeni svijet. Ne znam koliko ima materijala iza sebe, ali ona je bila takva da je svijet, ajmo reć`, kapitalca izgubio. Nisam je baš pratio, ali tu i tamo sam je volio poslušati. Znam da je bila u Hrvatskoj, ali nisam bio na koncertu", rekao je za Index pjevač.

"Bižuterija ipak nije pravi nakit, dok je gospođa Cesaria stvarno bila nakit, onaj najskupocjeniji"

Smrću dive s Cape Verdea ostala je zatečena i Tereza Kesovija. "Stvarno mi je žao. Strašno sam je voljela, prekrasna je bila, često je dolazila u Zagreb. Bila sam na jednom koncertu, oduševila me, htjela sam ponovo ići ali drugi put nisam bila u Zagrebu. Stvarno je svijet izgubio jednu divnu umjetnicu. Jedan po jedan odlaze oni pravi, a ostaju oni nekakvi krivi, ja bih rekla, ostaje nam bižuterija. A bižuterija ipak nije pravi nakit, dok je gospođa Cesaria stvarno bila nakit, onaj najskupocjeniji. Baš sam frapirana. Ostat će zapamćena, ne samo po svojoj glazbi i izuzetnom performansu, nego i po svojoj osobnosti. Kako je izgledala, kako je bosa nastupala, baš je bila posebna ličnost", rekla je Tereza. "U drugu ruku, čovjek dolazi do zaključka da je to jedina pravda na svijetu, da svi moramo otići. Pa bi bilo dobro da budemo malo bolji dok smo živi", rekla nam je naša glazbena legenda Tereza.

Pročitajte više