Dora 2010: Izvođači pohrlili u Opatiju zbog "besplatne cuge i klope"

NEKOLIKO je sati ostalo do prve večeri ovogodišnje Dore, u Opatiji je granulo sunce, a u hotelu Imperijal održana je press konferencija na kojoj su predstavljeni polufinalisti ovogodišnjeg natjecanja te najavljena popratna događanja festivala.

Nikola Marjanović i Filip Dizdar u lov na finale uz pivo i cigane

Za svoj 18.rođendan, Dora je pripremila mnoga iznenađenja

Jedna od novosti koja će zasigurno razveseliti sve one koji sumnjaju u objektivnost žirija je ta da o prolasku izvođača u finale odlučuje isključivo publika telefonskim glasovima, popularnim "televotingom". Osim toga Doru će moći pratiti i inozemni obožavatelji putem službene eurovizijske stranice eurovision.tv, te slušatelji hrvatskog radija.

Treće iznenađenje koje je cijeloj priči oko Dore dalo težinu na međunarodnom nivou je predstavljanje ovogodišnjeg pobjednika na britanskoj nacionalnoj televiziji BBC. Osim Britanaca Eurosong vole i naši ostali susjedi koji su s HRT-om već dogovorili gostovanje hrvatskog pobjednika u udarnim terminima njihovih nacionalnih televizija. Posljednja, ali ne i najmanje važna vijest, je ta da je Dora ove godine postala punoljetna. Sretan 18. rođendan želimo od srca!

Iako se "svi nadaju pobjedi", u finalu ima mjesta za samo osmoricu

Pressicu je otvorio šef delegacije Aleksandar Kostadinov koji je predstavio cjelokupni tim zadužen za realizaciju ceremonije te predao riječ zvijezdama dana, sudionicima polufinalne večeri.

Osim pomalo lažne skromnosti i dobro poznatih fraza poput "nadamo se pobjedi" saznali smo da su neki tu "potpuno slučajno", "iz fore" ili "zbog besplatne cuge i klope". Inače, zanimljiva se ekipa bori za odlazak u Oslo, razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg sudionika je čak 70 godina, a glazbeni izričaj se proteže od repa, preko pop balada, rocka do tradicionalnih narodnih zvukova.



Večeras će tako na pozornici Kristalne dvorane zapjevati Feminnem, Mijo Lešina, Valungari, Martina Vrbos, Betty Belle, Teška industrija, Nikola Marjanović, Klapa Iskon, Carla Belovari, Dražen Žanko, Filip Dizdar, Swing Mamas, Vokalna skupina “Rivers", Doris Teur, Franko Krajcar i Indivia i Giuliano.

Osim estradnjaka, opatijski će festival posjetiti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović

Opatiju su, osim samih izvođača, poharali i organizatori, menadžeri, prijatelji, suradnici i estradnjaci koji, s obzirom da je ovogodišnji Hrvatski radijski festival otkazan, koriste izvrsnu priliku sa samopromociju i predstavljanje novih projekata. Osim njih nismo mogli ne primijetiti i plavce i zaštitare koji se pripremaju za sutrašnji dolazak još jednog glazbenika, predsjednika Ive Josipovića.

Pročitajte više