Druga strana slavne voditeljice: Zbog odlaska na sprovod i bolovanje, davala otkaze

Screenshot: Youtube

ČAK 10 bivših zaposlenika (i jedan trenutni) popularne voditeljice Ellen DeGeneres optužilo je svoju (bivšu) šeficu za zlostavljanje na poslu. 

Njen show Ellen, koji se počeo emitirati još 2003., napravio je brend od slogana "Be Kind" (budi ljubazan), no zaposlenici tvrde da bi Ellen pokazala sasvim drugo lice kad bi se kamere ugasile. 

"Ljubaznost je tu kad su kamere uključene. Sve je to za show. Znam da je davala novac ljudima i pomagala im, no to je bilo samo za publiku", ispričao je jedan njen bivši zaposlenik za Buzz Feed. 

Na radnom su mjestu trpjeli strah, omalovažavanje i rasizam. 

Otpušten zbog odlaska na sprovod

Jedna se zaposlenica, koja je radila na showu godinu dana, vratila na posao nakon što je završila u mentalnoj ustanovi zbog pokušaja samoubojstva, samo da bi saznala da su ukinuli njeno radno mjesto, piše Buzz Feed. 

"Pomislili biste da ne žele stvarati dodatni stres osobi koja se upravo pokušala ubiti", rekla je. 

Drugi bivši zaposlenik ispričao je kako se s nadređenima morao boriti za slobodne dane. Odsutan je bio zbog bolovanja nakon prometne nesreće, a kad je otišao na pogreb člana obitelji, bio je otpušten. 

Javio se i zaposlenik koji je imao problema na poslu jer je putem GoFundMe kampanje pokušao skupiti novac za liječenje koje mu nije pokrivalo zdravstveno. 

"Pozvali su me na razgovor i bili su jako ljuti. Brinulo ih je da će to što tražim novac naštetiti Elleninom imidžu. Više im je bilo stalo do toga nego da se meni pomogne", ispričao je. 

Jedna je osoba čak dobila otkaz jer je na Instagramu objavila fotografiju s radnog mjesta. 

Mislili su da ne postoji bolje

U prednosti su, tvrde, bili zaposlenici koji su bez pogovora pristajali raditi i po 10 sati te se nisu bunili kad bi vidjeli kako tretiraju druge. 

"Zaposlili bi ljude koji nisu imali iskustva i nisu znali kako je to raditi u normalnom radnom okruženju ili one koji su toliko očajnički željeli raditi u showu da ih nije bilo briga. Mislili su da ne postoji ništa bolje od toga. Onima koji su se bunili ne bi produžili ugovor", rekao je jedan od bivših zaposlenika. 
 

Pročitajte više