Dubrovačka gradska plaža među deset najboljih gradskih plaža na svijetu

INTERNETSKA stranica Skyscanner nedavno je objavila listu deset najboljih gradskih plaža na svijetu među kojima se, između ostaloga, našla i plaža u Dubrovniku. Na popisu se nalazi pet europskih plaža i pet plaža s ostalih kontinenata.

Barcelona, Španjolska

S velikim izborom gradskih plaža za svačiji ukus, Barceloneta je najveća plaža španjolske prijestolnice na kojoj se svakodnevno skuplja stotine ljudi. Za one sklonije mirnijim plažama, Barcelona također ima što ponuditi - Nova Icaria nudi pregršt igara za cijelu obitelj.

Kopenhagen, Danska

Dvije su plaže u neposrednoj blizini centra grada. Amager Beach Park je velika pješčana plaža, a Havnebad nije klasična plaža, već luka sa čistim morem savršenim za opuštanje nakon jurnjave gradom.

Brighton, Velika Britanija

Ova plaža je zapravo poznati lukobran koji obiluje sajmovima, arkadama i barovima za tradicionalne zabave na moru.

Vancouver, Kanada

Plaža se prostire na dužini od 15-ak kilometara i nudi sve sadržaje koje čovjeku mogu zatrebati.

Dubrovnik, Hrvatska

Na Skyscanneru pišu da je cijeli Jadran prepun prekrasnih plaža, a da je dubrovačka plaža odabrana na ovaj popis ne samo radi prekrasnog mora i plaže koja omogućava uživanje u suncu, nego i radi njene lokacije koja pruža jedinstven pogled na dubrovačke zidine.



New York, SAD

I u jednome od najvećih svjetskih gradova postoji nekoliko plaža na kojima se Njujorčani i njihovi gosti mogu odmoriti od gradske vreve.

Berlin, Njemačka

Neobičnost berlinske plaže jest u tome što ona nije na - moru! Ipak, berlinska je ne-morska plaža najveća u Europi. Wannsee Beach kompleks može prihvatiti gotovo 50 tisuća posjetitelja. Manje napučene plaže nalaze se uzduž rijeke Spree gdje je sve napravljeno tako da posjetitelji niti u jednom trenu ne pomisle da nisu na "pravoj" plaži.

Tel Aviv, Izrael

Ustrogome centru grada se nalazi Gordon-Frishman plaža koja pruža sve: od barova do odbojke na pijesku.

Sydney, Australija

Plaža Bondi je je jednako poznata po surferima i po kafićima, barovima i restoranima, ali i sportovima poput rolanja, voženja bicikla i skejtova.

Los Angeles, SAD

Na preko 20 plaža koje pruža ovaj kalifornijski grad nemoguće je naći nešto za svačiji ukus.

Pročitajte više