Edo Maajka: Neću promovirati album u zemlji u kojoj pale džamije

SVET tvrdi kako je Edo, prema dogovoru s vlastitom izdavačkom kućom "Bassivity", trebao polovicom svibnja u Beogradu promovirati svoj novi album "No Sikiriki".

Tabloid dodaje kako je u kratkom razgovoru Edo potvrdio da nema namjeru doći u Srbiju na promociju barem još dva mjeseca, te kako sigurno neće još dugo vremena nastupiti "tamo daleko".

"Ne znam otkud vam ideja da ću promovirati album u Beogradu? "Bassivity" je to napravio na svoju ruku. Ne namjeravam ići u Srbiju, barem u slijedeća dva mjeseca. Nije mi mjesto u zemlji u kojoj pale džamije, a tisuće mladih radikala urlaju po ulicama. I ako dođem na promociju, što sam obećao, siguran sam da još dugo neću svirati u Srbiji." - izjavio je Edo u razgovoru za Svet.

U tekstu objavljenom u novom broju Sveta, nepotpisani autor s neprikrivenom antipatijom prema Edi pokušao je iskopati sve njegove "grijehe iz prošlosti".

Tako Svet optužuje Edu da je nastupao s narodnjacima Halidom Bešlićem i Milom Kitićem, što je u suprotnosti s, kako tvrde, Edinim prijezirom prema takvoj vrsti glazbe.

No, da novinari Sveta malo pažljivije prate Edu, znali bi da on voli nekolicinu izvođača takve glazbe, a među njima je upravo gorenavedeni Halid Bešlić. Što se tiče navodnog nastupa s Kitićem, Svet tu informaciju opravdava navodnom najavom koncerta u Dusseldorfu (iako nigdje ne piše gdje je točno objavljena), prema kojem je 30.4. Edo trebao nastupiti s Milom Kitićem.

Vjerojatno najljigavija optužba Sveta na Edin račun tvrdi kako njegovi brat i sestra "žive od šverca na tržnici "Arizona" u sjevernoj Bosni", a Svet ide tako daleko da Edinu najbližu rodbinu optužuje da se bavi prodajom piratskih kopija njegovih albuma.

Što se nas tiče, Edo ima potpuno pravo odbiti promovirati album u već neko vrijeme radikalno desno orijentiranoj Srbiji, a nimalo nas ne čudi da Svetu to itekako smeta. Naime, valja znati da se radi o nacionalistički orijentiranom tabloidu koji je pružao bezrezervnu podršku udovici ratnog zločinca Arkana, Ceci, dok je ova čamila u zatvoru zbog povezanosti sa tzv. Zemunskim klanom.

Za razliku od npr. Tončija Huljića, člana ultra-desnog Hrvatskog bloka, koji ovih dana više nastupa u Srbiji i paradržavi Republici Srpskoj nego u Hrvatskoj, Edo se još jednom dokazao kao dosljedan i pošten čovjek bez dlake na jeziku. Respect!

Pročitajte više