Effaclar spas za problematičnu kožu

LHATM je važni aktivni sastojak dnevnog fluida za obnavljanje za masnu kožu Effaclar koji sadrži i aktivne sastojke antibakterijskog djelovanja koji reguliraju lučenje sebuma (glycacil + cinkov pidolat), matirajuće pudere, hidratantne sastojke i visoku koncentraciju termalne vode La Roche-Posay, prirodnog aktivnog sastojka koji smiruje kožu, ublažava upale i djeluje antioksidativno.Redovitom uporabom fluida već nakon dva tjedna smanjuje se broj komedona, površina kože postaje glađa, a pore su dubinski očišćene i sužene. Koža je nježnija, čišća i mekša.

Linija uključuje i Effaclar pjenušavi gel za čišćenje za svakodnevno umivanje lica koji se temelji na nježnoj osnovi za čišćenje, ima fiziološki pH (5,5), ne sadrži sapun ni boje zbog čega ga odlikuje visoka tolerancija prema koži nadraženoj dermatološkim liječenjem. Djeluje antibakterijski i seburegulatorno.

Vrlo je važna i uporaba prilagođenih proizvoda za zaštitu kože od sunca, posebno u najsunčanijim mjesecima. Koža pacijenata koji se liječe protiv akni osjetljivija je na sunce.  Zaštitna sredstva sprečavaju i pogoršanje stanja akni nakon ljeta.

Akne su jedna od najčešćih bolesti kože i rezultat su djelovanja hormona na lojnice. Na licu, ali i na drugim djelovima tijela pojavljuju se zatvoreni i otvoreni komedoni te bubuljice. Najčešće pogađaju maloljetnike, no među pacijentima je i sve više odraslih.

Prema podacima epidemioloških istraživanja među dermatološkim pacijentima s aknama nalazi se 47% maloljetnika i 53% odraslih iznad 18 godina od čega je 76% žena. I posjeti dermatolozima koji posvećuju 20-30% svog vremena liječenju najrazličitijih oblika akni govore da su akne prilično raširena pojava.

Pročitajte više