Ekrem Jevrić traži 170.000 dolara od Amerikanaca za englesku verziju pjesme "Kuća, pos´o"

EKREM JEVRIĆ GOSPODA već se prije žalio kako ne može "napravit pare" od gledanja svoje pjesme "Kuća, pos'o" na YouTubeu pa će snimiti englesku verziju pjesme i naplatiti je 170.000 dolara. "Nisam mog'o da napravim pare od ovog pogleda naroda na Jutub! Da su mi plaćali svi po 10 centi, sad bi im'o preko 300.000 dolara. Da su mi svi plaćali po dolar, im'o bi šes' miliona jer četiri miliona imam na Jutub, a dva na vesajt stranicu. Sve ukupno do sada gledalo me naroda negde oko šes' miliona i u svetu sam peti ili šesti pevač po popularnosti", rekao je Ekrem za srpski Press.

"Oće da napravu dobar biznis! Da uzmu oni milione dolara, a ne znam na koji osnov"

Njegova pjesma, kako tvrdi Ekrem, ima univerzalnu vrijednost i u tome leži tajna njene popularnosti. "Kuća, pos'o" većinom je istinita pesma i narod se stvarno zainteresovao. Ko me god razumeo i čuo u celom svetu, nema veze gde živi, bio je stvarno oduševljen i rek'o je da je dobro ispevana istina", rekao je.  Ugovor za englesku verziju pjesme je potpisan, a balkanski će umjetnik za "Haus Working - Working Haus" dobiti 170.000 dolara. "Potpisali smo se i sve to da idem da otpevam ovu pesmu u Njujork na engleski i da mi plate 170.000 dolara", kaže Ekrem, no na pitanje novinara tko mu toliko plaća za pjesmu, malo se zbunio. "Pa, neki ljudi, Amerikanci, su došli u tom kafiću i tražili su me i našli su me i mi smo se tu dogovorili. Oće da napravu dobar biznis! Da uzmu oni milione dolara, a ne znam na koji osnov. Nije mi jasno to. Možda ako ja ovu pesmu otpevam na engleskom jeziku, a ima 300 miliona Engleza u Ameriku, za 20 dana sto posto će me gledati 100 miliona!", izračunao je on.

"U 'Grandu' ima onih mladih amitera, kojima viču dobro, nedobro i odlučuju pevaju li dobro ili ne. Ima dosta lepih, zgodnih ženski"

No, imao je Ekrem i drugih poslovnih ponuda. "Obećali su mi da idem na 'Farmu'! Ja sam rek'o nema problema, ali moramo da napravimo jedan kontrakt", odlučan je Jevrić i kaže kako bi se za potrebe "Farme" vratio iz New Yorka na tri mjeseca i "ozbiljno bi se trudio". "Pevaćemo i ja ću da ih zabavljam kroz pesmu, to društvo, sve što bude tu sa nama i oni će da nas snimaju i da gledaju. Od tog snimka oni treba isto dosta para da zarade, a ja ću da reklamiram njima sve to što mogu da uradim. Oni i mene isto treba da plate", pojasnio je Ekrem. Kaže da bi se volio pojaviti i na "Grandu" da ga "gleda ceo svet". "Vidim da u 'Grand' peva dosta pevača, onih mladih amitera, kojima viču dobro, nedobro i odlučuju pevaju li dobro ili ne. Ima dosta lepih, zgodnih ženski", zainteresirao se Jevrić, ali kad ga se pita ima li obožavateljica, drži se kao pravi "đentlmen" i samozatajno odgovara: "A vidi, ja sam čovek oženjen, pa ne bi mog'o to da kažem. Ja moju ženu volim i poštujem i ona mene voli i poštuje. Ona je vrlo dobra žena i dala mi je četiri sina. Stariji ima 24 godine, a mlađi ima 16 ili 17. On ide u školu, sada je u 12. razred, a ova druga trojica rade".

"Samo sam preko odela obuk'o jedan mantil beli, ko da sam doktor i merio sam nešto sa metrom"

Balkanski je umjetnik opisao i svoje iskustvo sa snimanja reklame za "Dolce & Gabbanu". "Dva dana sam radio za po 500 dolara. Ja tamo nisam vuk'o vozove, samo sam preko odela obuk'o jedan mantil beli, ko da sam doktor, i merio sam nešto sa metrom. Ja sam se uz'o tamo k'o da sam neki šnajder, razumeš, da im povećam neki biznis. A oni me nisu uzeli k'o pevača, no su mislili da sam ja Talijan. Došli su sa kolima i dva dana me vozili od kuće do posla i to su mi platili", kaže Ekrem koji sada stalno nosi sunčane naočale dizajnerskog dvojca "Dolce & Gabbana", a tvrdi kako su mu dali i "dva veša".

"Ona prva Jugoslavija bila je dobra za moj račun"

Prošlog je mjeseca Ekremu organiziran veliki doček u podgoričkoj zračnoj luci što je on oduševljeno prihvatio. "Lepo su me dočekali Crnogorci, to je čudo jedno bilo! Velika slikanja, dali mi i neko piće da pijem. Bilo je i 'šlapkanja', tako da su me lepo susreli svi", opisuje Ekrem. Svoju popularnost iskoristio bi da "nas sve ujedini". "bi' sve ujedinio da bude sve jedno. I uveo dobar zakon da to bude najbolja zemlja u celom svetu! Baš kako je nekad bila!", kaže on. O nostalgiji za bivšom državom govori bez ustezanja, a zna i na koji način popraviti situaciju na ovim prostorima. "Ona prva Jugoslavija bila je dobra za moj račun, a sada se sve nešto kao posebno izdvaja i vidim sve neki kao drugi običaji. A ja se, gde god dođem, zanimam šta je ovo, šta je ono i nije mi kao nešto jasno. Situacija bi mogla biti bolja kad bi ljudi malo više pevali, a manje se bavili politikom!", zaključio je Ekrem Jevrić Gospoda.

Pročitajte više