Ekspertica otkrila neke od najvećih zabluda o seksu: "Ne postoji G-točka"

Ilustracija: IMDB

EKSPERTICA za seks Tracey Cox otkrila je za Daily Mail koje su neke od najvećih zabluda kada je seks u pitanju. Lista bi vas mogla iznenaditi.

Nitko zapravo ne zna kolika je prosječna veličina penisa

"Ne postoji studija koja dokazuje prosječnu veličinu penisa i vrlo je malo vjerojatno da će ikada postojati. Evo zašto: vrlo malo muškaraca je spremno javiti se da im znanstvenici mjere penis. Gotovo sve studije koje su provedene oslanjaju se samo na mjerenje koje je nepouzdano i hrpu pretpostavki. Fokus je uvijek na duljini, a ne na opsegu", govori Cox.

Ženama nije potrebno više vremena da se uzbude nego muškarcima

"Većina ljudi vjeruje da je primarna funkcija predigre da se žene uzbude i da muškarcima to uopće nije potrebno. Postoje dokazi da dulja predigra dovodi do veće razine zadovoljstva, kako za žene tako i za muškarce."

Nema smisla mokriti nakon seksa

"Većini žena koje su imale infekciju mokraćnog sustava (UTI) rečeno je da mokre nakon seksa kako bi se smanjile šanse da se ponovno inficiraju. Ideja je bila da se mokrenjem ispiru sve bakterije koje su ušle u mokraćnu cijev tijekom spolnog odnosa. Ne postoje dokazi da to uistinu sprječava UTI. Žene i dalje imaju 30 puta veću vjerojatnost da će dobiti UTI nego muškarci jer je naša mokraćna cijev blizu vagine i anusa i bakterije se lako šire. Naša mokraćna cijev je također kraća, pa bakterije lakše dospiju do mjehura."

Vibrator nije izmišljen da bi liječniku olakšao posao

"Postoji jako uzbudljiva i zabavna priča koja kaže da su vibratori izmišljeni kako bi ih liječnici koristili na ženama da izliječe histeriju. Histerija je bio izraz koji su liječnici koristili za opisivanje bilo koje vrste ženskih simptoma povezanih sa stresom ili tjeskobom 1880-ih. Navodni 'lijek' za histeriju bio je da liječnik zadovoljava pacijenticu i dovodi je do orgazma. No ne postoji literatura ili podaci koji bi mogli pružiti bilo kakav dokaz da su liječnici ikada liječili pacijentice na ovaj način."

Klitoris nema duplo više živčanih završetaka od penisa

Stalno se izvještava da klitoris ima 8000 živčanih završetaka samo na vrhu (djeliću koji možete vidjeti). To je tvrdnja koja se pojavljuje čak i u udžbenicima. Ipak, istina je da ne postoje studije koje nam govore koliko živčanih završetaka ima u penisu ili klitorisu."

Ne postoji G-točka

Većina vas vjerojatno nije iznenađena ovom činjenicom. Zašto je naziv još uvijek uobičajen? Zato što je to lakše upotrijebiti za opisivanje vrlo osjetljivog područja unutar vagine nego (točniji) izraz 'prednji zid' ili 'unutarnja klitoralna/uretralna stimulacija'. Magazin Cosmopolitan prošle se godine ispričao što je koristio izraz G-točka i intenzivno ga promovirao tijekom godina. To nije poseban anatomski entitet", zaključila je.

 

Pročitajte više