Elon Musk brani Russella Branda: Sezona je lova na vještice

Foto: EPA

ELON MUSK stao je u obranu Russella Branda. Dogodilo se to tijekom Muskovog razgovora s konzervativnim političkim komentatorom Benom Shapirom. 

"Ovdje mora doći do osude. Ne može biti - kriv dok se ne dokaže nevinost. Jer očito smo u sezoni spaljivanja vještica; dovoljno je samo biti proglašen vješticom da postaneš vještica i budeš spaljen", rekao je Musk nakon što je Shapiro iznio sve za što je komičar optužen.

Musk je dodao i da "ne možemo ljudima uništavati živote dok postoji potencijalno lažna optužba". Također je ustvrdio da bi se "javnost trebala zapitati zašto su optužbe protiv komičara sada izašle u javnost, budući da je Brand tresao kaveze moćnika". "Čini se kao čudna slučajnost da se to događa baš sada kada Russell stvarno dobiva na snazi, dovodeći u pitanje dosta konvencionalne tvrdnje", misli Musk.

"Ponestaje nam teorija zavjera koje se nisu pokazale točnima", dodao je pa se onda požalio da su i njega "optuživali u prošlosti". 

Zlostavljao 16-godišnjakinju

A dok se Musk brine o teorijama zavjera, prisjetimo se za što je to točno Brand optužen.

Brand je optužen za silovanje četiri žene, napad i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013. godine. Tada je bio na vrhuncu slave, radio je za BBC, Channel 4 i glumio u holivudskim filmovima. Jedna od žrtvi koje su optužile Russella imala je samo 16 godina kada ju je glumac zlostavljao.

Policija potiče druge potencijalne žrtve da se jave. 

Pročitajte više