Slavni reper proslavio 16 godina trijeznosti, ljudi mu čestitaju: Ovo je velika stvar

Foto: EPA

Slavni reper Eminem oglasio se na Instagramu kako bi proslavio važnu obljetnicu u svom životu - 16 godina trijeznosti.

Eminem je podijelio fotografiju novčića s brojem 16 na kojem su se nalazile riječi "jedinstvo", "služba" i "oporavak", a koji simbolizira njegovu stalnu predanost trijeznom načinu života. Mnogi su slavnom reperu u komentarima čestitali na uspjehu. "Toliko sam ponosan na tebe", "Ovo je velika stvar. Čestitam ti na tome što si primjer drugima", "Najveći utjecaj i mentor", pisali su mu.

Eminemovo putovanje do otrježnjenja počelo je mučnim pozivom na buđenje. Naime, 2007. gotovo se smrtonosno predozirao, što je kasnije opisao kao ključni trenutak koji ga je potaknuo da potraži pomoć. Na vrhuncu ovisnosti priznao je da je konzumirao i do 20 tableta dnevno.

Smatra da je fizička sprema imala važnu ulogu u oporavku

Govoreći za New York Times 2011., Eminem je detaljno opisao svoju borbu s ovisnošću, otkrivajući da je naslov albuma Recovery izravna referenca na borbu protiv supstanci kao što su Vicodin, Valium i Ambien. Također je nesvjesno uzeo metadon, lijek koji je doveo do njegova predoziranja.

"Kad sam se prvi put otrijeznio i sve sranje je bilo van mog sistema, sjećam se da sam samo bio jako sretan i sve mi je opet bilo jebeno novo", rekao je tijekom pojavljivanja u Paul Podcastu Paula Rosenberga 2022. U intervjuu za Men's Journal 2015. godine reper je naglasio ulogu koju je njegova fizička sprema odigrala u njegovom oporavku. 

"Kada sam izašao s odvikavanja, morao sam smršavjeti, ali sam također trebao pronaći način da funkcioniram trijezan. Imao sam problema sa spavanjem, pa sam počeo trčati. To mi je dalo prirodno visok endorfin, ali mi je također pomoglo da spavam, tako da je bilo savršeno", rekao je za časopis.

Pročitajte više