Emir Hadžihafizbegović hitno prebačen u bolnicu nakon predstave

Foto: FAH

BOSANSKOHERCEGOVAČKI glumac Emir Hadžihafizbegović hitno je prevezen u bolnicu nakon premijere predstave "Sjećaš li se Dolly Bell", piše Dnevni avaz.

Kako doznaje Avaz, Hadžihafizbegoviću je pukao mišić i trenutno se nalazi u Općoj bolnici u Sarajevu. Još tijekom predstave Emir je ozlijedio nogu, te je u trenucima zamjene scena intervenirala hitna pomoć.

Po završetku predstave prevezen je u bolnicu. 

Hadžihafizbegović je dvije trećine predstave odigrao s teško ozlijeđenom nogom.

"Tijekom premijerne izvedbe predstave Abdulaha Sidrana 'Sjećaš li se Doli Bel', u režiji Kokana Mladenovića, glumac Emir Hadžihafizbegović je doživio ozbiljnu tjelesnu povredu zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitaliziran. Zbog njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede, obavještavamo svu publiku koja je kupila karte za prvih pet repriza, da će predstave biti otkazane, a da termini igranja 26.3. i 27.3.2019. za sada ostaju nepromijenjeni. Otkazane predstave će se odigrati u travnju, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Preuzete karte će važiti za ta igranja, ili gledatelji mogu zatražiti povrat novca na blagajni Kamernog teatra 55", javili su iz kazališta.

Pročitajte više