Engleska u suzama zbog Davida Beckhama

NA NOGOMETNE navijače upire se prstom samo kada izazivaju nerede, a zaboravlja se da su to ljudi od krvi i mesa kojima se itekako mogu povrijediti osjećaji.

Profesionalizam u kojem se vrti ogromna lova očekuje da navijači pune stadione i blagajne klubova, ali se njihove želje rijetko ostvaruju. 

Englesku je upravo zahvatio stres zbog odlaska najpopularnijeg nogometaša Otoka Davida Beckhama iz "Manchestera" u "Real", a reakcije njegovih brojnih obožavatelja kreću se od suza i padanja u depresiju, pa čak do tragičnih najava samoubojstava.

Zbog toga je tabloid "Sun" otvorio posebne telefonske linije na kojima se može razgovarati s psiholozima koji bi trebali pomoći u smirivanju tenzija.

Velik je broj onih koji javljaju da su spalili klupske majice "Manchestera" i poderali godišnje ulaznice, a stručnjaci ih tješe činjenicom da će Beckhama i dalje gledati u igrama nogometne reprezentacije i kada s novim klubom gostuje u Engleskoj u okviru Lige prvaka.

Najočajnije su mlade djevojke koje plaču na telefon i prijete da će se ubiti pa treba mnogo strpljenja i razgovora da ih se smiri.

Jedan oženjeni muškarac tvrdi da mu je žena toliko opsjednuta nogometašem da traži od njega da presele u Španjolsku, pa pita što da radi ,a javljaju se i dečki koji su se poistovjetili sa svojim idolom pa se plaše da će njegovim odlaskom od kuće čak izgubiti seksualnu moć u krevetu.


Beckham je postao i ikona homoseksualaca koji otkrivaju kako im je baš on pomogao da razotkriju svoje drugo lice, a obožavali su ga zbog činjenice da ponekad navlači donje rublje svoje supruge i boji nokte za posebne prilike.

Dok se javljaju oni koji žele ukloniti tetovažu s njegovim imenom zbog "izdaje", klinci koji najavljuju da više neće učiti u školi i bakice koje tvrde da zbog toga više ne mogu spavati, javio se i jedan taksist sa svojim komentarom: - Zbog čega tolika strka oko toga kada je on običan... nogometaš.

Osjećajni David, koji tvrdi da je više na mamu nego na tatu, izjavio je novinarima kako je sam zaplakao kada je saznao za odluku o transferu.

Poznato je da on zna pustiti suzu i kada gleda filmove s tragičnim završetkom, a njegova pomoć bolesnoj djeci potpuno je bačena u drugi plan. Život teče dalje, ali Englezi će teško pronaći novog nogometaša koji je zbog igre i stila života postao fenomen i toliko je obožavan da utječe na ponašanje i mladih i starih, pa čak i onih koji ne odlaze na utakmice.

Beckhamovi obožavatelji blokirali Naritu

Slike koje su dočekale novu zvijezdu Real Madrida, Davida Beckhama i njegovu suprugu Victoriju, u tokijskoj zrakoplovnoj luci zasigurno se ne bi posramili niti legendarni Beatlesi.


Više od tisuću obožavatelja s histeričnim je oduševljenjem dočekalo jedan od najpopularnijih parova na svijetu, koji su u Tokio došli zbog marketinških obveza. Njihov dolazak na Narita zrakoplovnu luku snimalo je desetak televizijskih postaja, a sve je nalikovalo dočeku Janice Kostelić ili pak hrvatskih zlatnih rukometaša u Zagrebu.

Iako je i ranije bio jedan od najpopularnijih sportaša u Japanu, Beckham je nakon Svjetskog prvenstva na Dalekom istoku dosegao gotovo nevjerojatnu popularnost. Naravno, kapetan engleske nogometne vrste to je spretno iskoristio potpisavši niz marketinških ugovora. Primjerice, samo od kompanije TBC, koja se bavi kozmetičkim proizvodima, bivši član Manchester Uniteda, godišnje zaradi 8.5 milijuna dolara.

Tijekom četverodnevnog posjeta "zemlji izlazećeg sunca" Beckham će posjetiti nekoliko nogometnih škola, snimiti niz reklama, te održati dvije novinske konferencije.

Pročitajte više