Europska premijera 2. Gospodara prstenova u Parizu

ZA FRODA BAGGINSA, Prstenova je družina postala realnost, kazao je američki glumac Elijah Wood u ponedjeljak u Parizu, uoči europske premijere drugog dijela filmske trilogije, ´Gospodara prstenova: Dvije kule´, 10. prosinca.

Za 21-godišnjeg je Amerikanca 18-mjesečno snimanje na Novom Zelandu bilo doživljaj koji mu je zauvijek promijenio život. Naime, povezanost je među glumcima porasla gotovo na jednaku razinu kao i ona između glavnih junaka - hobita - na filmu.

´Zajedno smo radili, zajedno se borili za film i pomagali jedan drugome i pred kraj snimanja zaista postali prava družina, gotovo obitelj´, kazao je Wood o snimanju trilogije ´Gospodar prstenova´, po kniževnom predlošku J. R. R. Tolkiena.

´Postali smo prava družina u svakom smislu riječi, a to smo i danas, možda i zauvijek.´

Wood i preostalih osmero glavnih glumaca tetoviralo se kako bi proslavilo svoju povezanost kako na velikom ekranu tako i u stvarnom životu.

´Moja je tetovaža na kuku. Radi se o znaku za broj devet na jeziku patuljaka´, objasnio je glumac novinarima.

Glumci se sada nalaze na svjetskoj turneji kojom promoviraju drugi film iz 300 milijuna dolara vrijednog serijala. Prvi je film - ´Gospodar prstenova: Prstenova družina´ - bio svjetski hit, zaradivši 860 milijuna dolara i četiri Oscara.

Wood, koji je bio toliko odlučan da dobije ulogu hobita Froda da je poslao vlastiti posebno snimljen video na audiciju redatelju Peteru Jacksonu, kazao je da ga nije preplašila sva pozornost koju mu je ova uloga donijela.

´Jasno, morate ostati na zemlji i ne dozvoliti da vas razmazi sva pozornost koju vam posvećuju. Ali, sve je to ionako jako prolazno´, zaključio je mladi glumac.

Wood je dodao kako ga ne brine da će mu zbog Froda ubuduće nuditi samo slične uloge. ´Frodo će zauvijek ostati dio mog života i na to sam zaista ponosan. Ali, to ne znači da sad odjednom više ne želim raditi i nastaviti tumačiti dobre uloge.´

Pročitajte više