Evo kad Ledeni park u Zagrebu kreće s radom. Najavljene dvije novosti

Foto: Press

ADVENTSKI Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu s radom počinje 29. studenog, a svečano otvorenje klizališta održat će se u subotu, 2. prosinca, spektakularnom umjetničkom revijom na ledu i paljenjem lampica u cijelom parku. Ovo je deveta godina da će Zagrepčani moći uživati u Ledenom parku tijekom Adventa.

2. prosinca klizačice sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice i gosti iznenađenja otvorit će Ledeni park revijom pod nazivom Moj Zagreb, tak imam te rad. Velika novost ove godine je da će se klizački show na ledu reprizirati svake srijede od 18:30 do 19:00 te će biti besplatan za sve posjetitelje.

Glazbeni program s preko 60 DJ nastupa odvijat će se tijekom svih 40 dana manifestacije. DJ-evi će biti smješteni na vidikovcu iznad centralne ugostiteljske kućice na koji se svatko može popeti i uživati u pogledu na cijeli park. Uz samo klizalište, koje se proteže na čak 2000 m2, smjestit će se niz ugostiteljskih kućica.

Suradnja s Muzejom iluzija

Još jedna novost je da će, u suradnji s Muzejom iluzija, posjetitelji moći uživati u jedinstvenom iskustvu pod nazivom Pin Art eksponat - Umjetnost na dodir.

"Ovaj inovativni eksponat spaja vizualnu i taktilnu umjetnost stvarajući nezaboravno iskustvo za ljubitelje umjetnosti svih dobnih skupina. Pin Art nudi posjetiteljima priliku stvaranja vlastitih privremenih skulptura koristeći tisuće pomičnih pinova. Eksponat Swap Noses će zasigurno nasmijati sve uzraste. Njime će posjetitelji imati priliku zamijeniti lice s osobom koja stoji s druge strane eksponata, stvarajući smiješne i neobične vizure. Uz kupnju ulaznice za klizanje, posjetitelji ostvaruju 10% popusta na ulaznicu za odrasle za posjet Muzeju Iluzija", poručuju iz Parka.

Cijene

Cijena klizanja u jutarnjim satima iznosi 3 € po terminu, a nakon 16 sati 4 €, dok je najam klizaljki 4 €. Organizatori kažu da su pripremili popuste i pogodnosti za studente, umirovljenike i branitelje, a u suradnji s HŽ putničkim prijevozom svi posjetitelji koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta ostvaruju pogodnosti predočenjem vozne karte. 

U jutarnjim terminima u tjednu i tijekom vikenda na Ledenom parku održavat će se škola klizanja za djecu, a mogući su i individualni satovi klizanja. Radno vrijeme Ledenog parka je svaki dan od 10:00 do 23:00 sata, a petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do ponoći.

Pročitajte više