Evo što je istina o snimci klinca koji je dobio Mein Kampf umjesto Minecrafta

Foto: Instagram

AKO STE posljednjih dana barem nakratko navratili na društvene mreže, velike su šanse da ste naletjeli na priču o klincu koji je umjesto videoigre Minecraft za Božić dobio primjerak knjige Adolfa Hitlera Mein Kampf. Postoji samo jedan problem - priča je lažna.

Komičar Yann Stotz tvrdi da je video isječak snimio kako bi se našalio na račun sličnosti imena videoigre i knjige, a kad ga je netko ukrao i objavio bez konteksta, postala je viralna.

"Prije tri godine dao sam unuku Minecraft i pomislio kako je to smiješno jer to ime zvuči baš kao Mein Kampf. Ove sam godine isprintao naslovnicu Mein Kampfa, zalijepio je na knjigu Julesa Vernea i snimio video", ispričao je za francuske novine 20 Minutes.

Na snimci se može vidjeti kako dječak otvara djedov poklon, a nakon što skine ukrasni papir ugleda naslovnicu Mein Kampfa iako, ako se bolje zagledate, jasno možete vidjeti da je list papira s naslovnicom te knjige zalijepljen na drugu knjigu.

"Htio je Minecraft", govori jedan muškarac.

"Ali rekao mi je Mein Kampf", odgovara onaj koji snima.

Snimku je Stotz podijelio na Instagramu prošlog utorka. U srijedu je shvatio da ju je na Snapchatu netko podijelio bez opisa i navođenja izvora.

Ubrzo su ga francuski i španjolski mediji prenijeli kao da je istinit.

Stotz tvrdi da nije imao namjeru ikoga zavarati, a da mu video nisu ukrali, ljudi bi bez problema iz opisa shvatili da je on komičar koji se redovito šali.

"Naravno da je video moj, naravno da je sranje, šala, namješten", rekao je.

Pročitajte više