Evo tko je bio George Michael: Nakon smrti cure nevjerojatne priče o preminulom pjevaču

Screenshot: Youtube

SVIJET je i dalje u šoku i nevjerici zbog vijesti o smrti Georgea Michaela. Kolege i fanovi opraštaju se s legendarnim pjevačem, a njegov je lik osvanuo na stotinama tisuća naslovnih strana. Ipak, najveće priče tek počinju curiti, a to su one o humanosti i nevjerojatnim gestama Georgea Michaela kojima se nikada nije pohvalio.

Bogatstvo prerano preminuloga Georgea Michaela procjenjuje se na oko 200 milijuna dolara, ali mnogi koji su ga poznavali kažu kako mu novac nikad nije bio važan, te ga je rado dijelio s drugima. Pjevač je život posvetio humanitarnom radu, ali onom istinskom i od srca, jer nitko nikada (do sada) nije saznao što je i koliko pjevač za nekoga napravio.

 
 "Nije htio biti jedan od onih licemjera koji sudjeluju u humanitarnim akcijama samo da bi se pisalo o njemu. To je radio tajno jer je bio čovjek velikoga srca", rekli su medijima, i mnogi od njih su prekršili obećanje i progovorili o njegovoj humanosti.
 
"Nakon što nam se javila mlada žena koja je očajnički htjela postati majka, ali nije mogla zatrudnjeti bez tretmana umjetne oplodnje, za koji nije imala novca, George Michael nazvao nas je dan poslije i anonimno joj uplatio 15.000 funti (oko 132.000 kuna)', objavio je na Twitteru Richard Osman, voditelj na BBC-ju.
 
 
Na priču se odmah nadovezao čovjek koji je Georgea Michaela svojedobno vidio kako u kafiću daje novac ženi koja je plakala zbog financijskih problema i dugova iz kojih se nikako nije mogla izvući.
 
"Htio je ostati anoniman pa je ček na kojemu je ispisao iznos od 25.000 funti (oko 220.000 kuna) dao konobarici i zamolio je da ga preda gospođi", prisjetio se muškarac.
 
 
 
Glazbenik je godinama volontirao u centru za beskućnike, a redovito je uplaćivao novac i udrugama koje su se brinule za djecu.
 
"Dao nam je milijune, ali izričito nam je branio da mu ime spominjemo u javnosti. Njemu u čast planirali smo organizirati veliki koncert sljedeće godine, na naš 30. rođendan", rekla je Esther Rantzen, osnivačica udruge Childline.
 
U humanitarne svrhe George Michael darovao je i sav prihod od zarade svojih najvećih hitova, a organizirao je i humanitarni koncert za medicinsko osoblje koje se brinulo o njegovoj majci dok je ležala u bolnici.
 

Pročitajte više