Fashion Week Rab: Miss Alex Grdić počastila uzvanike bijelim gaćicama

SINOĆ je održana prva modna večer prvog po redu Fashion Weeka Rab. Cjelokupni tim Fashion Weeka Zagreb uz pomoć manekenki i hrvatskih dizajnera izvršio je zadatak te uspješno preselio FWZ na Rab. Revije su se održale na prekrasnim Bobotinim stepenicama na Trgu sv. Kristofora koje su za ovu prigodu pretvorene u spektakularnu scenografiju. Stara gradska jezgra s tvrđavom pokazala se idealnim izborom za prvi Fashion Week koji se održao izvan metropole, u neodoljivom gradu Rabu.

Sve kolekcije su predstavile najpoznatije hrvatske manekenke: Jelena Orešković, Iva Dragović, Iva Šarić, Lorena Ćavar, Ivana Ergić, Martina Čular, Iva Kastrapelli i Alex Grdić, kojoj su u nekoliko navrata izvirile bijele gaćice.



Prvu večer održano je sedam revija hrvatskih dizajnera koji su samo za ovu prigodu izbacili još jednu ljetnu kolekciju. Prvi se predstavio Natalio Đangradović, koji je prikazao ljetne elegantne haljine u zelenoj, bakrenoj i ovog ljeta neizostavnoj plavoj boji. Natalijevu reviju manekenke su nosile u štiklama, što je za njih ovog puta bio posebno težak zadatak. Naime, Bobotine stepenice su poznate po tome što su na njima mnoge Rabljanke ostavile svoje potpetice, no djevojke su, na sreću, uspješno odradile i ovaj zadatak.

Nakon Natalijeve, gledali smo reviju Irene Berišić Turk koja pokazala svoju viziju djevojaka u idealnim ljetnim tunikicama te na popularni mornarski uzorak aplicirala djevojčice koje već godinama radi za prijatelje u svom studiju u Zagrebu, no tek ih je sada, zbog sve većeg trenda sličnih zamisli, i predstavila po prvi put.

Mlada dizajnerica Daniela Martinović nam je prikazala kolekciju namijenu brojnim prigodama, od odlaska na plažu do odlaska u disko, što se čini idealnom idejom za ljetne dane. Kruno Jendrijev pokazao nam je kako zamišlja modernu mladu ženu. Kruno koristi izbijeljeni traper koji se pokazao izuzetno zanimljivim izborom. Imali smo prilike vidjeti odličnu kolekciju koja će zasigurno naći svoj put do srca brojnih modno osviještenih Hrvatica.

Martina Sporiš, dizajnerica koja se ove sezone prvi put predstavila na FWZ-u, prikazala je odličnu ljetne kolekciju koja je skoro cijela rasprodana još u backstageu. Martina je pokazala haljine od gaze koje su idealne za ove vruće dane, te uz njih prikazala i niz zanimljivih modela u sivoj boji koje je podignula intenzivno rozom i plavom, što se, čini se, pokazalo izuzetno uspješnim potezom.

Fashion Week Rab predstavio je i Shuz., kolekciju šest djevojaka koje ručno iscrtavaju svoje brojne ideje na tenisice. Tako smo vidjeli tenisice s ribicama, čipkom, voćem, na prugice i mornarske. Posebnost ovih tenisica je što su napravljene po želji kupca pa na njih možete aplicirati svoje ime ili citat iz najljepše vam pjesme.

Prvu večer FWR-a zatvorila je Kristina Burja sa svojom markom Krie design. Kristina je prikazala kolekciju od dva dijela. Prvi dio se sastojao od varijacija ljetnih trenirki i pamučnih tunika u raznim bojama kao stvorenih za ljeto i brod. Drugi dio kolekcije je predstavio elegantne kombinezone koji su namijenjeni za ljetne večernje izlaske.

Pročitajte više