Feminnemke snimile spot za Eurosong: Naša pjesma nije u stilu Štikle pa neće ni spot biti takav

NAŠE predstavnice na Eurosongu, grupa Feminnem, snimile su spot za pjesmu "Lako je sve", samo nekoliko dana prije krajnjeg roka za predaju potrebnih materijala za nastup u Oslu.

"Da nismo pobijedile na Dori, ne bi ga ni snimile"

Neda Parmać ispričala nam je kako je spot snimljen u roku od dva dana, a bit će potpuno dovršen do petka kako bi svi materijali mogli biti poslani na vrijeme. "Ovo je prvi put da smo snimile isključivo studijski spot. Bile smo malo umorne na snimanju, jer smo baš bile došle iz Sarajeva, ali bilo je super", rekla nam je Neda. "Snimile bi to i prije, ali prošli tjedan smo imale puno obaveza. Velika je investicija ulagati u spot, to košta kojih 5 do 6 tisuća eura. Da nismo pobijedile na Dori, ne bi ga ni snimile, iako nam se pjesma jako sviđa", kaže Neda.

Spot je režirao Gonzo, poznat i kao autor Severininog spota "Moja štikla". "Gonzo je imao odličnu ideju koja se nama svidjela", kaže Neda. "Spot uopće neće biti u stilu 'Štikle', jer ni naša pjesma nije u tom stilu. Gonzo je u stanju napraviti transformaciju u odnosu na svoj rad od prije, zato nam se i sviđa", kaže članica grupe Feminnem. Video uradak za pjesmu "Lako je sve" nema neku radnju, već "prati ženu kroz određene faze". Za potrebe snimanja kreirane su nove haljine koje je dizajnerica Gordana Zucić izradila u rekordna dva dana. "Htjele smo spot u kojem će nas Europa prepoznati i u kojemu ćemo doći do izražaja. Puno se radilo na našim licima, frizuri i mislim da će dobro ispasti", tvrdi vrckava pjevačica.

"Ono što sam čula od ostalih pjesama pokazalo mi je da imamo stvarno dobru pjesmu"

Pjesma "Lako je sve" za koju se nakon Dore sumnjalo da je plagijat, ali je autor Branimir Mihaljević to demantirao, bit će izvedena na hrvatskom jeziku. "Nismo se nikad zaista dvoumile oko jezika na kojem ćemo otpjevati pjesmu u Oslu. Napisale smo englesku verziju teksta, ali kad pjevate na svojem jeziku to je drugačije, jer je teško iznijeti takvu snažnu emociju kad se promijeni tekst", objasnila nam je Neda koja uopće nema tremu prije nastupa na Eurosongu, jer su Feminnemke već sudjelovale na tom natjecanju. Kladionice im predviđaju peto mjesto i Neda kaže da bi jako voljela da se to ostvari, ali nema nikakvih očekivanja. "Najbolje je otići bez očekivanja. Ono što sam čula od ostalih pjesama pokazalo mi je da imamo stvarno dobru pjesmu i jaka smo konkurencija", smatra Neda Parmać.

Pročitajte više