Fitness zvijezda otkrila dvije najveće zablude o vježbanju: "Uopće nije istina da to ne smijete"

 Foto: Instagram

ANNA VICTORIA osobna je trenerica i Instagram fitness zvijezda koja je velik broj pratitelja privukla otkrivši što zaista stoji iza naizgled savršenih fotografija na toj društvenoj mreži.

Osim lažnog izgleda, Anna je odlučila otkriti i najveće zablude o tjelovježbi u koje ljudi bez razloga slijepo vjeruju, a ne bi uopće trebali. Za Business Insider progovorila je o tome u što biste odmah trebali prestati vjerovati ako želite smršavjeti.

1. Nije točno da biste trebali jesti manje da bi se vidjeli rezultati

"Jedna od najvećih zabluda jest da morate jesti manje da biste smršavjeli. Kada se prebacite na zdraviji režim prehrane, uglavnom počnete konzumirati namirnice s toliko malo kalorija da vam jednostavno treba količinski više hrane da dobijete dovoljno hranjivih tvari", otkrila je. Ako šalicu tjestenine zamijenite s tri šalice špinata, u tijelo ćete unijeti samo 21 kaloriju, dok tjestenina ima čak 588. Zato ćete vjerojatno morati pojesti više špinata da smanjite osjećaj gladi, ali i da dobijete dovoljno energije nakon treninga.

Naravno, ovo ne znači da trebate jesti cijeli dan bez prestanka, ako jedete više nego što vam tijelo traži, svejedno ćete se udebljati. Morate naći ravnotežu.

2. Nije točno da će vas utezi "napuhati"

"Žene ne žele dizati utege jer se boje da će postati mišićave, ali to nikako nije istina", kaže Anna. "Oko 98 posto žena neće dobiti mišiće osim ako baš ne rade na tome, mišićavost se ne događa slučajno", otkriva. Žene prirodno stvaraju manje testosterona koji igra važnu ulogu u izgradnji mišića, zbog toga nema straha da će iz teretane izaći kao bodybuilderi. 

"Ja dižem utege već četiri godine pa nisam ogromne mišiće", zaključila je.

 

Pročitajte više