Fotka žene postala predmet sprdnje i odmah se vidi zbog čega

Foto: Instagram

POPULARNA stranica na Instagramu prikuplja fotografije najgore dizajniranih stvari, a prati je više od 570 tisuća ljudi - i bit će vam odmah jasno zbog čega.

Stranica The Ugly Design koju vode Švicarci Jonas Nyffenegger i Sébastien Mathys na dnevnoj bazi donosi fotografije bizarnih dizajna sa svih strana svijeta. Osnivači stranice koju vode već godinama kažu kako su uspješni jer je njihova stranica nepredvidljiva, odnosno posjetitelji nikad ne znaju što mogu očekivati.

"Glavna misija Ugly Designa je pronaći neočekivane, neobične i čudne dizajnerske komade, a zatim ih podijeliti sa svijetom", kažu tvorci za Bored Pandu te dodaju u šali kako je minimalizam slijepa ulica.

Jedan od osnivača, Sébastien, koji sebe naziva profesionalnim guglerom, partner je u malom studiju za grafički dizajn, dok Jonas studira dizajn proizvoda u ECAL-u u Švicarskoj te radi kao dizajner za tvrtku namještajem iz Stockholma i opisuje se kao "kopač smeća".

Dvojac se upoznao 2013. tijekom studija dizajna u Švicarskoj. Otišli su na međunarodni sajam namještaja u Milano, gdje su vidjeli kadu koja je zamišljena kao sofa. Potom su započeli prijateljsko natjecanje kako bi vidjeli tko može smisliti najružniji dizajn.

Nakon nekoliko godina na Tumblru ideju su realizirali do kraja 2015. godine kad su se preselili na Instagram. "Želimo dijeliti alternativnu estetiku...", kažu. "Što ružnije to bolje."

Pročitajte više