FOTO Misterij riješen: Otkiveno što je bijela čupava zvijer koja se nasukala na obalu i prestravila sve

Foto: Facebook

NA OBALE Cagdainaoa na otočju Dinagat more je izbacilo veliko bijelo čupavo morsko stvorenje, koje je izazvalo pozornost lokalnog stanovništva, a nakon što su njegove fotke objavljene na internetu i cijelog svijeta.

Stvorenje je isplivalo nakon potresa magnitude 4,4 stupnjeva po Richteru koji je pogodio Filipine u nedjelju. Otada su se na obalama zemalja istočne Azije pojavilo se nekoliko ovakvih neobičnih bića.

Filipini se nalaze nedaleko takozvanog "Vatrenog prstena", ogromne pacifičke regije u kojoj se događaju brojni potresi i erupcije vulkana. Zbog toga zemlju pogađaju tajfuni i potresi, nakon kojih se na obalu nerijetko nasuču mrtva neobična morska bića. Tako su nedavno na obali Mindanao pronađene divovske jedroglavke duge i po devet metara. Kad je riječ o bijeloj dlakavoj životinji, nagađanja su se podijelila između bića iz morskih dubina i ogromnog engleskog ovčara.

"Zvijer" je zapravo šest metara dug kit, tvrde lokalni znanstvenici. Težak je 2000 kilograma, a vjeruje se da je pobijelio zbog uznapredovalog stupnja raspadanja. Pretpostavlja se da je uginuo prije dva tjedna, nakon što ga je udario brod.

"Jučerašnji izvještaji tvrdili su da je mrtvo stvorenje morska krava ili Dugong, no naši nalazi utvrdili su da je riječ o kitu, no teško je utvrditi kojem zbog uznapredovalog stupnja raspadanja", stoji u izvješću znanstvenika. 

Pročitajte više