FOTO Brazil tuguje za kraljicom ljepote kojoj trune guza

Foto: Instagram/Facebook

ANDRESSA URACH dugi niz godina smatrana je jednom od najljepših žena Brazila. 28-godišnjakinja poznata je postala zbog svoje pozadine - na brazilskom "Miss BumBum" izboru za najbolju guzu, bila je prva pratilja. Njezina guza inspirirala je toliko fanova da su je tinejdžerice dočekivale na aerodromima kao da je Justin Bieber, a baš poput Beliebera, i sama je "izrodila" mini kult svojih fanova - Uracherse.

No, već prije godinu dana njezin najveći adut počeo je doslovno trunuti, a njezina katastrofa rezultat je hidrogela i PMMA-a koji je ubrizgavala u bedra i guzove ne bi li se još malo zaoblila. Te tekućine "zapalile" su njezine mišiće i tijelu prouzročile septički šok. Fotografije, upozoravamo da su dosta uznemirujuće, možete vidjeti ovdje.

Njezino stanje odraz je intenzivnog trenda modificiranja tijela u Brazilu, zemlji koja je 2014. bila druga u svijetu po broju plastičnih operacija, odmah iza SAD-a. Ljepota u Brazilu smatra se pravom, a oko estetskih zahvata u društvu ne postoje nikakve stigme. Ipak, zahvat koji je Urach izvela, legitimni plastični kirurzi više ne nude. Jedna od supstanci koju je koristila za popunjavanje još od 2010. u Brazilu je zabranjena te je moguće dobiti je samo na crnom tržištu, piše Vice.

Injekcije stranih supstanci (bilo koje vrste) ipak ne treba miješati s onim što je postalo poznato kao brazilski "butt lift", popularna procedura koja uključuje punjenje guzova s vlastitom masnoćom (liposukcijom). 

<br>

Tisuće žena diljem svijeta "napumpale" su guze i doživjele slično. Bez obzira koju kemikaliju ubrizgale, rezultat je bio manje-više sličan - katastrofalno izobličenje tijekom vremena. Kod Andresse, propadanje je počelo pet godina nakon ubrizgavanja. Odjednom je osjetila bol u nogama te je hospitalizirana. Na društvenim mrežama pojavio se hashtag #ForçaUrach na kojem su joj pružali podršku. U jednom trenu pala je čak u komu, a počelo se pričati i o amputaciji. Na kraju se ipak izvukla, i iako će posljedice trpjeti do kraja života, takav život pokušava ostaviti iza sebe.

Pročitajte više