FOTO Dosadili joj čobanski uleti na ulici, počela objavljivati fotke napasnika i što joj sve dobacuju

Foto: Instagram

MLADA djevojka našla je jedinstveni način da se suprotstavi ljudima koji joj dobacuju i zvižde na ulici, a usput šalje i poruku o seksualnom uznemiravanju.

Noa Jansma iz Amsterdama nije više mogla trpjeti konstantne ulete na ulici pa je počela sa svima koji joj dobacuju slikati selfieje te pisati njihove ulete.

Njezin Instagram račun u tek nešto više od mjesec dana prikupio je više od 80 tisuća pratitelja. Noa je objasnila kako muškarci koji joj dobacuju odmah pristanu na selfie, mnogi uz osmijeh na licu, a tek jedan muškarac dosad pitao ju je zašto želi selfie.

"Cilj ovog Instagram računa je stvoriti svijest o objektifikaciji žena u svakodnevnom životu", objasnila je. "Kako mnogi još uvijek ne znaju koliko često se takve stvari događaju, objavljivat ću svoje ulete mjesec dana", dodala je.

Više od 20 fotki objavila je u mjesec dana, no dala je do znanja kako nije objavila sve. Naime, u nekim situacijama nije se osjećala sigurno pitati muškarce koji su joj dobacivali za selfie.

"Moj mjesec je prošao, no to ne znači da će dobacivanja prestati. Ovaj projekt više nije samo o meni, predat ću račun drugim djevojkama diljem svijeta", zaključila je.

Pročitajte više