FOTO Holivudska ekipa plovi jahtom od 200 milijuna dolara. Bili su i u Rovinju

Foto: Profimedia/Instagram

Američki biznismen Barry Diller (81) sa suprugom, belgijskom modnom dizajnericom Diane von Fürstenberg ovih dana uživa na ljetovanju. Slavni par plovi svojom jahtom koja vrijedi nevjerojatnih 200 milijuna dolara. Mnoge zvijezde s njima su na odmoru, a među njima su i dvostruka oskarovka Emma Thompson, biznismen Bruce Bozzi, televizijska novinarka i dobitnica nagrade Emmy Diane Sawyer, američka glumica Candice Bergen i filmski producent Jason Blum.

>> Oskarovka Emma Thompson posjetila Rovinj sa slavnom dizajnericom. Uhvatila ih kiša

Jahta vrijedna 200 milijuna dolara

Diller, jedan od suosnivača mreže Fox s Rupertom Murdochom, 2006. godine megajahtu Eos platio je 200 milijuna dolara. Jahta je bila poznata kao najveća luksuzna jahta na svijetu sve dok nije isplovila jahta Jeffa Bezosa Koru, koja košta pola milijarde dolara.

Dužina Eosa je 93 metra, a širina 13.5 metara. Na jahtu stane 16 osoba te ima 21 člana posade. Izgradila ju je njemačka tvrtka Lürssen, koja projektira i konstruira jahte, pomorske brodove i specijalna plovila. Tri godine je trebalo za izgradnju, a završena je 2006. BBC ju je već 2007. proglasio najvećom privatnom jahtom na svijetu. Malo se zna o unutrašnjosti jahte jer je Diller drži u tajnosti. 

Požar na jahti

30. lipnja 2012. oko 15 sati na jahti je buknuo požar. Do požara je došlo dok je bila pozicionirana kod otoka Ormøya u Norveškoj, a Barry i njegova supruga tad su bili na obali. Posada je brzo reagirala i kontrolirala situaciju do dolaska norveških vatrogasaca. 

Požar je ugašen oko 20 sati. Nijedna osoba nije ozlijeđena, a vatra je prouzročila veću štetu na gornjim palubama, dok je ostatak jahte prošao gotovo neoštećeno. Diller je tada rekao da osjeća olakšanje jer su svi prošli bez ozljeda.

Jahtom stigli u Hrvatsku

Navedena ekipa već nekoliko dana uživa u Hrvatskoj. Za vikend je Bruce Bozzi objavio fotografije s večere te je u opisu naglasio da se nalaze u Hrvatskoj. "Najljepša riba ulovljena sinoć nahranila je ovu skupinu prijatelja. Mali restoran u vlasništvu obitelji, odlično bijelo vino, razgovor s bliskim prijateljima", napisao je. 

U ponedjeljak je modna dizajnerica Diane objavila da su posjetili Rovinj. Na nekoliko fotografija vidi se Emma Thompson. Svjetske zvijezde vrijeme nije poslužilo pa ih je u Rovinju uhvatila kiša tijekom razgledavanja grada.

"Posljednja kišna stanica prije odlaska u Veneciju", napisala je Diane i tako otkrila njihove planove za putovanje.

Pročitajte više