FOTO I VIDEO Započela izgradnja klizališta na Tomislavcu

Foto: Karlo Klasić/Index

JUTROS je na zagrebačkom Tomislavcu započela izgradnja klizališta za ovogodišnji Advent u Zagrebu, koji počinje 26. studenog 2022. i traje do 7. siječnja 2023. godine. Klizalište će, kako je najavljeno, ove godine zauzimati mnogo manje zelene površine, a iz Gradske uprave najavljeno je kao "eco friendly klizalište".

 

Prošlogodišnji Advent bio je nešto skromniji, ali čini se kako se ove godine vraća na staro. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na nedavnoj je konferenciji za medije izjavio kako bi ovo mogao biti "najbolji advent ikad u Zagrebu". Osim toga, CNN je nedavno uvrstio Advent u Zagrebu na listu najboljih božićnih sajmova u 2022.

Adventska ponuda u 13 zagrebačkih kvartova

Advent u Zagrebu počinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicijski Božićni sajam. Tamo obrtnici već tradicionalno nude prigodne božićne poklone, licitare i medenjake te razne suvenire, a i bogata je ponuda jela i pića na svakom uglu. 

Adventska će se ponuda ove godine moći kušati u 13 zagrebačkih kvartova. Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište istok i zapad, Park Bele IV., tunel i park Grič, Europski trg, Trg bana Jelačića, Zrinjevac, Strossmayerov trg, Tomislavac i Trg Franje Tuđmana neke su od lokacija na kojima će se ove godine odvijati zagrebački Advent.

Uređeni će biti i Stara Vlaška, prolaz Oktogon te prostor ispred HNK. Na Trgu Franje Tuđmana nalazit će se zabavni park koji će sadržavati novu atrakciju, Zagreb Eye, a bit će održano i više od 100 koncerata. Tu je i vrlo popularno Fuliranje, koje će ove godine biti na dvije lokacije, kod hotela Esplanade te na Strossmayerovom trgu. 

Pročitajte više