FOTO Ne zapošljava samo ministar Butković misice, kraj sebe ih voli vidjeti i Bandić

 Foto: Marko Jurinec/Petar Glebov/PIXSELL/Facebook/Press

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za svoju tajnicu postavio je Miss Globe Hrvatske iz 2007. godine, Natašu Munitić.

Ona je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture zaposlena 2011. godine, a godinu dana kasnije postala je dodatni član Nadzornog odbora HAC-a. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

No, ona nikako nije prva misica koja je uspjela dobiti posao u državnim ili gradskim tijelima.

 

Prije nešto više od mjesec dana Milan Bandić je u Zagrebačkom holdingu na mjestu voditeljice projekta zaposlio  Miss Universe Hrvatske iz 2009. godine Sarah Ivanković koja za svoje vještine prima plaću od 10.000 kuna. Sarah je po struci magistra ekonomije te kći Bandićevog stranačkog prijatelja Rode Ćosića. Sarah je ujedno i prva Miss Universe Hrvatske koja je ušla u top 15 na svjetskom izboru.

Milan Bandić, izgleda, jako voli misice pa je 2007. godine na mjesto glasnogovornice gradonačelnika Zagreba zaposlio Miss Globe iz 2005. godine, Ivu Miju Erak. Ona je u Kini završila ekonomiju, a kada se vratila u Hrvatsku upisala je magisterij iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti. No, 2009. godine dala je otkaz na mjesto glasnogovornice.

Još jedna misica zaposlena kao državna službenica je i Andreja Ćupor koja radi kao voditeljica Odjela za tržišnu komunikaciju u Hrvatskoj pošti. Magistra ekonomije Andreja, 2000. godine bila je Miss Hrvatske, a nedavno se udala za nogometaša Ognjena Vukojevića s kojim čeka dijete. 

Pročitajte više