FOTO Ovako izgleda Botanički vrt u Zagrebu nakon oluje, prizori rastužili Zagrepčane

Foto: Facebook

TIJEKOM strašne oluje u Zagrebu stradao je i Botanički vrt PMF-a.

"Djelić tužne slikovnice našeg grada, s par hektara Botaničkog vrta. Naši su čuvari uspjeli reagirati na vrijeme i 'pospremiti' popodnevne posjetitelje (mahom strance) na sigurno. Tako da, hvala Bogu, nema ozlijeđenih. Ali vrt... Vrt... Ne znamo kad ćemo ponovno otvoriti. Hvala na razumijevanju", piše na Facebook stranici zagrebačkog Botaničkog vrta.

Tužni prizori rastužili su brojne Zagrepčani koji su se ponudili da bi htjeli pomoći u obnovi vrta ako je to ikako moguće.

Djelić tužne slikovnice našega grada, s par hektara Botaničkog vrta... 😭 Naši su čuvari uspjeli reagirati na vrijeme i "...

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSrijeda, 19. srpnja 2023.

"Ima li mogućnosti kupnje godišnje karte online ili ponudom? To je jedini način da pomognem", pitao je jedan od posjetitelja dok su mnogi drugi ispitivali postoji li način na koji i oni mogu pomoći. 

Nakon brojnih komentara iz Botaničkog vrta su poručili:

"Dragi naši prijatelji. Da ne odgovaramo svakome pojedinačno, HVALA VAM SVIMA NA BRIZI! Čitav je naš grad pogodilo zastrašujuće nevrijeme pa će trebati vremena da saniramo posljedice... Evo, NA SVU SREĆU, kod nas se nije NITI JEDNO STABLO izvalilo niti ga je vjetar iščupao s korijenom -  puno je loma (i grana, i lonaca, i niskih nasada), kao i po svim našim parkovima i dvorištima. No, sve ćemo to porediti i uskoro se opet vidimo! ZELENO SRCE GRADA VAM ZAHVALJUJE!"

Oglasio se i Dumovec

Na društvenim su se mrežama, osim iz Botaničkog vrta PMF-a, oglasili i iz Dumovca i pokazali kakvo je stanje kod njih nakon nevremena.

U jednom trenutku ostali su bez električne energije, no kasnije je, kako su napisali, bilo sve u redu.

"Nadamo se da poslijepodnevno nevrijeme nije previše uznemirilo vaše ljubimce! Naši su psi i mačke dobro! Mačke koje su smještene u našoj upravnoj zgradi i koje dio dana provode vani, prepale su se, pa smo ih brzo smjestili unutra – na suho i sigurno.

Psi su sami osjetili da kreće oluja, pa su na vrijeme pronašli mirne dijelove svojih životnih prostora gdje su se primirili dok se nevrijeme nije stišalo", napisali su na Facebooku.

‼️ VAŽNA OBAVIJEST ‼️ Tijekom snažnog nevremena koje je pogodilo Zagreb, Sklonište je ostalo bez električne...

Objavljuje Azil DumovecSrijeda, 19. srpnja 2023.

Više o stanju u gradu možete saznati OVDJE.

Podsjećamo, sjevernu i središnju Hrvatsku i Slavoniju zahvatilo je strašno olujno nevrijeme. Snažan vjetar i obilna kiša napravili su kaos u Zagrebu. Razoran vjetar nosio je sve pred sobom, a obilna kiša poplavila je ulice. Šteta je ogromna.

Pročitajte više