FOTO Ovo su fotke za koje Donald Trump stvarno ne bi htio da su objavljene

Foto: Instagram

BRITANSKA umjetnica lansirala je seriju fotografija koje sprdaju Donalda Trumpa, unatoč činjenici da bi je on vrlo lako mogao tužiti.

Alison Jackson (46), za svoje fotografije koristila je ljude slične Trumpu (uz pomoć montaže), a nedavno odabrani američki predsjednik na svim je prikazan u kompromitirajućim pozicijama, piše The Guardian.

Umjetnica je napomenula kako je svojim radom komentirala "kult slavnih", a osim Trumpa, svoje mjesto u njezinoj novoj knjizi našli su i britanska kraljevska obitelj te Clintoni.

Njezin odvjetnik savjetovao je da fotke ne objavljuje, a ona sama mučila se s pronalaskom izdavača. Kako u tome nije uspjela, odlučila je knjigu "Private" izdati sama, što je i napravila krajem listopada.

"Nitko ne želi biti tužen od američkog predsjednika", rekla je Alison i napomenula kako smatra da nitko ne bi smio zaustaviti njezinu umjetničku slobodu. "Bilo bi zaista poremećeno da umjetnici moraju prestati raditi svoj posao jer se to ne sviđa predsjedniku Amerike", zaključila je.

Da je bojazan od tužbe opravdana, govore i natpisi iz US Today prema kojima su Trump i njegovo carstvo u posljednjih 30 godina bili uključeni u više od 3500 slučajeva. Prema istim navodima, Trumpova supruga Melanija trenutačno je u sporu s Daily Mailom, kao i blogerom koje je tužila zbog spekulacija o njezinoj manekenskoj karijeri.

S druge strane, umjetnica s trenutnom adresom u Londonu smatra, unatoč cenzuri u Rusiji ili Sjevernoj Koreji, da se takvo što na zapadu ne bi smjelo događati.

Pročitajte više