FOTO Playboyeva zečica organizirala bijeg iz zatvora Pistoriusovog kompanjona Radovana Krejcira

Foto: Facebook

PLAYBOYEVA zečica Marissa Christopher pojavit će se na sudu zbog svoje uloge u u bijegu iz zatvora jednog od zatvorskih prijatelja Oscara Pistoriusa. Bijeg, koji izgleda kao da je ispao iz scenarija nekog od holivudskih blockbustera koštao je čak 12 milijuna funta.

Marissa je u dosluhu s ljubavnikom, mafijašem Radovanom Krejcirom, podmićivala niz korumpiranih vladinih službenika kako bi mu osigurala bijeg iz zatvora uz pomoć oružane bande te privatni avion kojim bi pobjegao iz Južnoafričke republike u Argentinu. Njihov plan neslavno je propao kad su oružje i municija te nacrti bijega pronađeni tijekom racije u Krejcirovoj ćeliji ranije ove godine.

Taj se 47-godišnji kriminalac u zatvoru sprijateljio s Pistoriusom. Obojica su se nalazili u bolničkom krilu zatvora, a zajedno su i vježbali u zatvorskoj teretani. Postoji čak i video na kojem najzloglasniji južnoafrički kriminalac i paraolimpijac osuđen za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp zajedno igraju nogomet na zatvorskom dvorištu.

Krejcir je potom preseljen u drugi zatvor izvan Pretorije, gdje će nastaviti služiti zatvorsku kaznu od 35 godina za pokušaj ubojstva, otmicu i pokušaj dilanja droge. Osim toga, suočen je s nizom drugih optužbi, među kojima je i ona za pokušaj ubojstva svjedoka. Tamnokosa Playboyeva zečica uhićena je nakon što je posjetila Krejcira u zatvoru prošlog petka u društvu njihove dvogodišnje kćerkice.

Tužitelj Lawrence Gcaba ispričao je na sudu da je osnova plana za Krejcirov bijeg iz zatvora bio oružani napad na čuvare zatvora te korištenje informacija koje su dobili od korumpiranih zaštitara. Nakon što bi ga izvukli iz zatvora, smjestili bi ga u privatni avion do sigurne kuće, a potom prebacili u Argentinu preko Mozambika. Uz Marissu na sudu se našao i zatvorski čuvar Marthinus Herbst, koji je mafijašu pomagao prilikom bijega. Optuženi su za opstruiranje pravde, korupciju i udruživanje za počinjenje kaznenog djela bijega iz zatvora. Marissin odvjetnik tvrdio je da je njegova klijentica negirala sve optužbe koje joj se stavljaju na teret te da neće pobjeći iz zemlje ako je se pusti uz jamčevinu.

"Ona ne želi živjeti životom bjegunke s maloljetnim djetetom pa nema opasnosti od bijega", rekao je odvjetnik.

Do prošle godine Marissa je živjela u vili čija je najamnina iznosila 50.000 kuna mjesečno u elitnom dijelu Johannesburga te vozila automobil vrijedan 450.000 kuna. Nakon Krejcirovog uhićenja standard joj je pao pa se morala iseliti iz vile. Inače, Krejcir je nelegalno pobjegao iz Češke u Južnoafričku Republiku, a njegova domovina već četiri godine traži da ga se vrati kako bi mu se sudilo za zločine koje je tamo počinio, piše Daily Mail.

Pročitajte više