FOTO Pogledajte krstarenje ovim kruzerom, dostupne su ponude i iz Hrvatske

Foto: Promo

Sadržaj nastao u suradnji s: Cruisetopic 

ZAMISLITE odmor na kojem se svaki dan probudite na novoj destinaciji, a vaš hotel elegantno plovi s jednog dijela mora na drugi.

Upravo takvu vrstu atrakcije i odmora nudi krstarenje. Na taj se način mogu posjetiti lokacije u raznim zemljama tijekom jednog putovanja, a i sam kruzer sa svojom ponudom i sadržajima nudi atrakciju za sebe. Krstarenje se stoga smatra odabirom u kojem se ide na dva odmora u jednom paketu.

U posljednjih nekoliko godina krstarenje je postalo jedan od najdinamičnijih segmenata globalne turističke industrije koji privlači sve veći broj putnika u potrazi za jedinstvenim iskustvom, koje postaje prihvatljivo svakom budžetu. 

S obzirom na to da su ljetni mjeseci tradicionalno vrhunac turističke sezone u Hrvatskoj, prema statistikama, krstarenje kao oblik odmora povećalo se i u našim vodama.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku, kružna putovanja u hrvatskom Jadranu zabilježila su porast u 2023. godini s povećanjem broja putovanja za 2.2 posto i broja putnika za 37 posto u usporedbi s prethodnom godinom. Ukupno je zabilježeno 646 kružnih putovanja s 869 tisuća putnika, što ukazuje na rastuću popularnost ovog oblika odmora među turistima željnima otkrivanja novih destinacija i na našim prostorima.

Kako pronaći dobre ponude?

Ovaj oblik putovanja zanimljivo je rješenje za putnike koji žele posjetiti više destinacija bez stresa oko organizacije putovanja. Također, zbog ponude aktivnosti i zabave na brodu, to je primamljiv oblik putovanja i obiteljima s djecom, kao i osobama koje jednostavno traže samo opuštanje.

Danas na tržištu krstarenja postoje četiri velike tvrtke, a jedna od njih je i kompanija MSC Cruises, koja je dio MSC Grupe. S globalnim timom od 30 tisuća zaposlenih nudi putovanja kruzerom diljem svijeta, koje vode iskusni kapetani.

Međutim, iza organizacije ovakvih putovanja stoji renomirana talijanska putnička agencija Cruisetopic. Na svojim stranicama ima više od 1000 impresivnih ponuda za krstarenje. Naime, Cruisetopic omogućava posjet destinacijama koje variraju od sunčanih mediteranskih obala do egzotičnih karipskih krajeva, a u tijeku imaju promotivne ponude.

Za avanturiste željne otkrivanja modernih metropola tu su sedmodnevna krstarenja do Ujedinjenih Arapskih Emirata, spoja tradicije i suvremenosti. Ljubitelji prirode mogu uživati u pejzažima sjeverne Europe i njezinim fjordovima. Tu su i upečatljive ponude do Kariba, koji su sinonim za vizure pješčanih plaža i tirkiznog mora. Za one koji su fanovi nešto bližih destinacija Cruisetopic ima pristupačne ponude i nešto bližeg zapadnog i istočnog Mediterana.

Međutim, ono što krstarenja čini zanimljivima nisu samo destinacije već i ponuda broda te put do destinacija. MSC Cruises nudi usluge tako da svatko može pronaći prihvatljiv aranžman za svoj budžet. 

Foto: Promo

Bogata ponuda usluga i aktivnosti na putovanjima

Kako je potrebno pripremiti se za svako drugo putovanje, tako je potrebno pripremiti se i za krstarenje. Prije nego što krenete na krstarenje, važno je provjeriti valjanost putnih dokumenata i upoznati se s dodatnim preporukama i zahtjevima za zdravlje i sigurnost.

Informirajte se o vrstama aktivnosti dostupnih na brodu, to uvelike pomaže da isplanirate dane za potpuno uživanje u putovanju.

MSC Cruises nudi četiri vrste kabina. Unutarnje kabine predstavljaju najekonomičniju opciju za putnike koji žele planirati povoljniji oblik krstarenja.

Prednosti vanjske kabine su u tome što ima prozor. On se ne može otvoriti, ali pogled seže izvan kruzera pa je idealan odabir s obzirom na omjer cijene i smještaja. 

Za potpuno prostranstvo pogleda direktno na more tu su kabine s balkonom. Rezultat je osjećaj komfora, a njihova glavna prednost, osim pogleda, leži i u prostranosti. Oni najzahtjevniji gosti zadovoljstvo ipak pronalaze u apartmanima, uz koje dolaze i pogodnosti poput privatnog osoblja.

MSC Cruises nudi opcije koje mogu zadovoljiti širok spektar želja i potreba, tako da boravak na moru bude onakav kakvim ste ga zamislili. Kruzeri su opremljeni raznovrsnim sadržajima, koji uključuju restorane, barove, kazalište, sportske objekte i spa centar, pružajući putnicima iskustvo s bogatim programom zabave i rekreacije.

Foto: Promo

Za goste koji požele aktivan odmor čak i na krstarenju, nude se opremljene teretane i sportske aktivnosti uz panoramski pogled tijekom vježbanja. Tu je i kompleks bazena, a gostima su dostupne opcije masaža i SPA tretmana.

Izborom krstarenja MSC Cruises večeri se mogu upotpuniti u raskošnoj dvorani koja se prostire na više od 300 kvadratnih metara. U njoj su dostupne predstave u stilu Broadwaya i Las Vegasa, disko klub, pa čak i kockarnice.

MSC Cruises ima aktivnosti i za najmlađe uzraste. Za djecu je namijenjen poseban tematski park, izrađen u suradnji s poznatim dječjim brendovima Chicco, LEGO i Namco. Park nudi vodene aktivnosti prožete poznatim likovima poput Pinocchija, a za nešto starije uzraste dostupne su i teen zone, tako da svatko može pronaći svoj kutak.

Potpuni luksuz uz MSC Yacht club 

Ako u putovanju želite iskusiti spoj komfora i privatnosti, dostupan je MSC Yacht Club. Ova pogodnost nudi pomno isplanirani doživljaj krstarenja, tako da će svi putnici imati individualne usluge dostupne tijekom cijelog putovanja. 

Pogodnosti MSC Yacht Cluba uključuju čak i privatnog batlera, prioritetni check-in ili check-out, ogrtač i papuče u svakom apartmanu, minibar unutar smještaja te 24-satno dostupan room service. 

Korisnici MSC Yacht Cluba imaju namjensku palubu za sunčanje i solarij uključenu u uslugu, a tu je i pristup ekskluzivnom restoranu u kojem gost može samostalno birati vrijeme objeda prema individualnim preferencijama. Tijekom večeri dostupna je i otmjena glazba uživo uz luksuzne barove, a moguće je i organiziranje dodatnih izleta i luksuzni šoping. 

Doživljaj vrijedan pamćenja

Krstarenje s MSC Cruises nudi privlačnu priliku za upoznavanje svjetskih kultura i povijesti uz ugodnost boravka na brodu. Ovaj oblik odmora, odnosno spoja avanture i odmora, sve je popularniji među putnicima u potrazi za nezaboravnim iskustvima. 

Za one zainteresirane za otkrivanje više o krstarenjima koja nudi putnička agencija Cruisetopic, preporučuje se posjet web stranicama. Tamo se mogu pronaći opsežan izbor putovanja i detaljne informacije o svakoj ponudi, omogućujući putnicima da izaberu svoje sljedeće putovanje.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Cruisetopic u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više