FOTO Za Vatrene se navijalo po gradskim trgovima diljem Hrvatske

Foto: Ivo Čagalj/Davor Javorovic/Vjeran Zgane Rogulja/Dino Stanin/PIXSELL

VELIKI polufinalni dvoboj Vatrenih i Gaučosa na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru pratio se u utorak navečer na gradskim trgovima i ulicama diljem Hrvatske, iako je ova prosinačka večer vrlo hladna, negdje kišovita pa i burovita.

Splitske Prokurative dupkom su bile pune navijača koji su pratili polufinalni nogometni ogled između Hrvatske i Argentine, a koliko su uporni, dovoljno govori da ih od dolaska na Prokurative nije spriječila čak ni ledena kiša koja pada cijelo poslijepodne.

Povijesnu nogometnu utakmicu pratile su stotine navijača koji su oboružani raznim rekvizitima, od brojnih zastava, dresova, kapa, šalova, marama, majica, do iscrtanih grbova i nacionalnih oznaka po odjeći i licu.

Na stolovima su se mogle vidjeti bengalke, prskalice, svjećice koje bi se upalile da je Hrvatska pobijedila. S velike pozornice treštale su navijačke pjesme koje su gotovo svi u dahu pjevali. Iako je prilično hladno, tek koji stupanj, atmosfera na legendarnim Prokurativama je potpuno uzavrela i nakon utakmice.

Svi su zdušno pjevali hrvatske navijačke i domoljubne pjesme, a sve prate i kamere stranih medijskih ekipa koje će te najljepše splitske kadrove slati u svijet. Neslužbena je informacija da je jedna od TV ekipa na Prokurativama snimala navijače kako bi o njima napravila dokumentarac.

Navijači su bili na svim adventskim lokacijama, u svim gradskim kvartovima, na Rivi, Marjanu, na ulicama, u stanovima, u sobama, dnevnim boravcima, zaboravili su na svjetske i domaće probleme...

Rijeka - navijanje jače od bure

Iako su tek tri stupnja Celzijeva i puše bura, na dvjema lokacijama za javno praćenje polufinala Svjetskog prvenstva u nogometu u Rijeci okupilo se mnoštvo navijača. 

U središtu grada, utakmica se pratila na Trgu Republike Hrvatske, u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i tvrtke Promocija. Navijači u odjeći i s rekvizitima s karakterističnim crveno-bijelim kvadratićima s nestrpljenjem su očekivali početak utakmice, zagrijavajući se ugostiteljskom ponudom s okolnih štandova i adventskih kućica. 

Okupljeni navijači uglavnom su bili uvjereni u pobjedu Hrvatske i prolazak u finale. Na Trsatskoj gradini bilo je omogućeno praćenje prijenosa susreta na osebujan način, putem projekcije na velikom platnu postavljenom na Rimskoj kuli. Platno je bilo vidljivo iz svih dijelova Gradine, pa su se i ovdje okupili brojni navijači.

Grad Rijeka je dopustio ugostiteljskim objektima i adventskim kućicama u užem središtu Rijeke i oko Trsatske gradine večeras iznimno rad do 2 sata poslije ponoći. 

Osječani iz Tvrđe: Navijamo srcem - ako i ne pobijede, oni su naši pobjednici

Polufinalnu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Argentine Osječani su organizirano pratili u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi.

U sklopu osječkog Adventa, na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, postavljen je videozid, ispred kojeg su se, unatoč hladnom vremenu, okupili brojni navijači s obilježjima hrvatskog nacionalnog tima i navijačkim rekvizitima, kako bi navijanjem podržali Vatrene i izbornika Zlatka Dalića u nastojanju da ponovo izbore finale Svjetskog prvenstva.

"Navijamo srcem, ako i ne pobijede, oni su naši pobjednici. Svi smo zagrijani, spremni smo za tekmu i samo naprijed", poručivali su okupljeni navijači.

Na organizirano praćenje utakmice i podršku reprezentaciji u meču protiv Argentine građane je preko svoje Facebook stranice pozvao i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Kada se spoje najbolja reprezentacija, najljepši Advent, najveći videozid i najvatrenija publika - to znači da Osijek zajedno navija za Vatrene, na putu u finale Svjetskog prvenstva. Svi na Advent u Tvrđu, gdje pratimo Vatrene na najvećem videozidu u gradu, poručio je gradonačelnik Radić.

A ovako se navijalo u Čakovcu, Zadru i Makarskoj

Pročitajte više