Fotografkinja otkriva lica muškaraca koji spavaju s prostitutkama

Ilustracija: 123RF

FOTOGRAFKINJA Cristina de Middel željela je napraviti ravnotežu između stvarnog stanja i ukorijenjene društvene slike o prostituciji.

Bilo joj je važno prikazati i drugu stranu prostitucije. Kako kaže, prostitucija se uvijek povezuje s fotografijama golih žena u prljavim prostorijama, a goli muškarci koji su također prisutni gotovo se nikada ne prikazuju.

Serije fotografija Gentleman's cluba, napravljene u Brazilu 2015., na Kubi 2018. i na Tajlandu 2019. godine, prikazuju klijente prostitutki koji se rijetko otkrivaju u fotonovinarstvu.

"Zamislite na trenutak da je pisani jezik nestao i da se sve razumijevanje svijeta svede na vizualno. U tom slučaju fotografija bi potpuno pogrešno prikazala ovaj najstariji zanat na svijetu", kaže De Middel.

Po novinama je stavljala oglase, tražeći da klijenti prostitutki poziraju za nju u zamjenu za novac, nudeći i više ako bi imali želju pokazati svoje lice.

"To je šira slika onoga što prostituciju čini uspješnim biznisom", kaže De Middelova.

Ona misli da je vrijeme da svaki umjetnik vidi što može poduzeti u svom području kako bi doveo u pitanje način na koji su žene tradicionalno prikazivane do sada.

Pročitajte više