Fudbalerka - stil koji odbija umrijeti

POSTOJI li uopće netko tko ne zna što je to fudbalerka? Fudbalerka je oblik (najčešće muške) frizure, najkraće opisan riječima: "Naprijed kratko, iza dugo". Baš kao i ostale briljantne tvorevine ljudskog uma, fudbalerka je krajnje jednostavna ali i jednako toliko obožavana.

Kao što joj ime i govori, fudbalerku su kroz povijest najviše promovirali nogometaši, koje možemo slobodno svrstati u ljude s najviše stila i razumijevanja za modne trendove. Više-manje.

Fudbalerku su njegovali i neki "rockeri" 80-ih koji su, vjerovali ili ne, još uvijek aktivni. Da vas ne uplašimo previše, spomenut ćemo samo Bon Jovija, Duran Duran i Roda Stewarta.

Iako je u našim krajevima fudbalerka (nažalost) postala rijetkom pojavom, prisiljeni smo posegnuti preko Atlantika za svježijim primjercima ovog neuništivog stila.

Na webu postoji više siteova čiji tvorci i suradnici vrijedno, ponekad pod prijetnjom fizičkim nasiljem, prikupljaju fotografije fudbalerki te ih stavljaju na uvid svekolikoj Internet populaciji.

Ovim člankom i kratkom serijom "best of" fotografija preuzetih s takvih siteova želimo vas zainteresirati za hobi promatranja fudbalerki, a na vama je odluka hoćete li i vi postati strastveni obožavatelj.

Pročitajte više