Gdje žene i muškarci žele da ih drugi diraju? Provjerite na ovoj mapi

Grafika: Index/Oxford University

AKO ste jedna od onih osoba koja ima problema u kontaktu s drugim ljudima i ne znate biste li trebali drugu osobu zagrlili, samo se rukovati ili pak poljubiti, sada bi vam mogle pomoći ove upute.

Nova znanstvena studija koja dolazi iz Velike Britanije predstavila je mapu s uputama kojom se pokazuje gdje žene i muškarci žele da ih se dira. Znanstvenici s Oxford Universityja tako su kreirali slikovne mape, te objasnili što je prihvatljivo diranje a što neprihvatljivo kada su u pitanju poznanici, prijatelji, obitelj ili potpuno stranci.

"I u eri mobitela i društvenih mreža, dodir je i dalje važan u stvaranju i održavanju veza među ljudima", kaže profesor Robin Dunbar, piše Daily Mail.

Studija je provedena u pet europskih zemalja (Velika Britanija, Finska, Francuska, Italija i Rusija) i na 1500 muškaraca i žena. Kao "najhladniji" ocijenjeni su Britanci, dok su se najotvorenijim pokazali Finci. Potvrđeno je i to da što manje znamo nekoga, manje ćemo dopustiti drugoj osobi da nam se približi. No, ima jedna iznimka. Muškarci nemaju problema da ih potpuni stranac ispipa, sve dok je taj stranac - žena.

Pročitajte više