George Clooney ulaže u novi turistički kompleks u Las Vegasu

ZADNJI put kad je George Clooney došao do velikih novaca u Las Vegasu, tumačio je lik džentlmenalopova koji pljačka kazino u filmu "Oceanovih jedanaest".

Ovog puta, umjesto da uzima gotovinu, glumac je uložio vlastiti novac.

Clooney je uložio nepoznat iznos u tri milijarde vrijedan projekt zabavno-rekreativnog turističkog kompleksa pod imenom Las Ramblas koja će se graditi istočno od središta Las Vegasa.

Iako je lokacija ista kao i u njegovu filmskom projektu, podjela uloga je sasvim drukčija. Clooneyju su partneri tvrtka nekretninama Related Las Vegas and Centra Properties te utjecajni vlasnik noćnog kluba Rande Gerber i njegova tvrtka After Midnight.

Las Ramblas su nazvane prema mondenoj, velikim dijelom pješačkoj zoni Barcelone, koja uključuje šetalište i kavane.

Projekt će uključivati više od 4400 apartmanskih i hotelskih smještajnih jedinica u 11 nebodera, zajedno s pratećim sadržajima, poglavito kockarnicama, trgovačkim centrom i rekreativnim objektima. Gradnja bi trebala početi 2006. i napredovati u fazama sljedećih pet godina.

Clooney i Gerber, koji se oženio za manekenku Cindy Crawford, pomoći će u dizajniranju i upravljanju restoranima, zabavnim parkovima, toplicama itd. Gerber je poznat po svojim noćnim klubovima u New Yorku, Los Angelesu i Las Vegasu.

Clooney je odbio reći koliko će novca uložiti u projekt ali je dodao da on i Gerber žele ozbiljan udio.

Pročitajte više