George Michael optužen za klevetu

AMERIČKI prizivni sud dao je zeleno svjetlo za građansku parnicu u aferi kalifornijskog policajca koji optužuje britanskog pjevača Georgea Michaela da ga je oklevetao u jednom videospotu, priopćeno je iz sudskog izvora.

Marcelo Rodriguez uhitio je zvijezdu zbog nedolična ponašanja u javnom nužniku parka u Los Angelesu u travnju 1998. Nakon toga izrazio je uvrijeđenost video-spotom pjesme ´Outside´, u kojem George Michael preuzima vlastitu ulogu homoseksualca kojeg privodi nadobudni policajac.

Tužbu je podnio 1999. godine, a traži 10 milijuna dolara od pjevača.

Na prvostupanjskom sudu njegova je tužba odbijena, a sudac je odluku argumentirao činjenicom da policajac kao javna osoba nema pravo podnijeti tužbu u takvom slučaju.

No prizivni sud na saveznoj razini ocijenio je u utorak da je pjevač, u brojnim intervjuima medijima kojima se želio opravdati, optužio Rodrigueza ´za određene i objektivno provjerljive radnje´.

George Michael (39), koji nikada nije skrivao svoj prekršaj iz travnja 1998., naknadno je javno priznao svoju homoseksualnost i zabavljao se na račun incidenta u tisku, tvrdeći da ga je policajac u civilu zatvorio u nužnik.

Pročitajte više