Gepard ulovio impalu pa ga otjerali lešinari, ali uskoro su i oni bježali u panici

Screenshot: YouTube

RENDŽER u Južnoafričkoj Republici snimio je nesvakidašnji video koji prikazuje koliko je surova borba za obrok u divljini.

Prošloga tjedan Brett Heasman, rendžer u safari parku Sabi Sabi Bush Lodge, snimio je nevjerojatnu scenu, a snimka je danas objavljena na YouTubeu. Na njoj se vidi gepard koji je ulovio impalu i uživa u svojoj teško stečenoj gozbi, a zatim ga ubrzo sa svih strana okruže lešinari i otjeraju.

"Svaki put kad bi gepard sagnuo glavu da uzme griz, lešinari su se sve više približavali", rekao je Heasman za Latest Sightings. Nakon pokušaja da otjera lešinare koji mu nije uspio, gepard je morao pobjeći. Rendžer kaže kako su u šoku gledali što se događa, da bi uskoro nastao novi kaos. "U samo nekoliko sekundi bio je kaos, lešinari su se razletjeli na sve strane u panici i nismo razumjeli što se događalo."

Ni minutu kasnije, pojavio se mladi lav. Otjerao je lešinare i odnio plijen. "To je bilo nevjerojatno. Kakav rat za obrok", rekao je Heasman. Dodao je kako se lav zatim povukao u neko zabačeno područje da bi u miru dovršio obrok, a vidjeli su ponovo i geparda koji se udaljio na sigurno i odlučio odmarati nakon intenzivnog ručka.

Pročitajte više