Gibo o Oliveru: "Umra mi je najveći prijatelj. Bio mi je i više od tog, obitelj"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/FAH

OLIVER DRAGOJEVIĆ i Gibonni bili su nerazdvojni. Od Gibonnijeve Cesarice koju je Oliver besprijekorno otpjevao do brojnih koncerata koje su zajedno održali diljem Hrvatske, njihovu suradnju i prijateljstvo mogla je prekinuti samo smrt. Zajedno su snimili album Familija, čiji je naziv najbolje opisivao njihov odnos.

"Umra mi je moj najveći prijatelj bija mi je i više od toga, moja obitelj. Mislim da je bio najvoljeniji čovjek na ovim prostorima. Kao osoba bio je najskromniji i najnormalniji čovjek kojeg sam poznavao. Oliver je neponovljiv i nezamjenjiv. Ne znam što će i kako biti ovih dana u veremenu koje je pred nama. Jedno je sigurno živjeti će i dalje s nama u svojim pjesmama. Nisam nikada mislio da će doći dan kada njega neće biti među nama, meni je ovo neprihvatljivo tolika je bila njegova veličina. Čak i svakodnevne loše vjesti i dijagnoze činile su se nestvarnima i vjerovao sam da će ozdraviti jer Oliveru je i nemoguće bilo moguće! 
Jednostavno je bio tolika pozitiva. Ne mogu ni zamisliti koliko će mi nedostajati. Počivao u miru prijatelju moj, svjetlost vječna svijetlila Ti! Tvoj Gibo", poručio je Gibonni.

"Najjednostavniji je od svih nas i najnormalniji je od svih nas. Beskrajno ga volim i šaljemo mu sve najljepše misli, energije i molitve. Mislim da mu svi žele sve najbolje. Možda je on najvoljeniji čovjek u našem narodu", napisao je ranije.

Dodao je da je u molitvama i mislima s obitelji Dragojević.

Od prodaje albuma Familija Gibonni i Oliver donirali su 50.000 kuna SOS dječjem selu Lekenik.

Zajedno su napunili splitsku Arenu, ali i zagrebački Trg bana Josipa Jelačića. Na koncertima je vladala veličanstvena atmosfera, a tijekom koncerta u Splitu, Gibo je imao posebnu zahvalu za publiku.

"Hvala vam što ne slušate narodnjake, nego nas", rekao je.

 

Pročitajte više