Gledate porniće u Incognito Modeu? Morate znati za novosti koje Google uvodi

Foto: Instagram

AKO STE koristili Googleov Incognito Mode kako biste surfali, moglo bi vas iznenaditi koliko stranica zapravo zna da ih posjećujete "zamaskirani". Ako ste među onima koji su Incognito Mode koristili za gledanje pornića, vjerojatno su vas iznenadili napisi da niste nevidljivi dok to radite.

Umirit će vas vijest da Google radi sve što može kako bi stranice koje posjećujete ostale tajna.

Incognito su milijuni korisnika koristili za privatno pristupanje stranicama. Tijekom surfanja na taj način vaše računalo ne sprema vašu povijest surfanja, cookieje i podatke o stranicama, što znači da ih ne morate brisati. Funkcionira tako da isključuje pojedine pozadinske značajke, kao što je FileSystem API.

Kao i uvijek, i tu postoji kvaka. Internetske stranice mogu provjeriti je li vaš FileSystem API aktivan, a kad utvrde da nije, znat će da ste u Incognito Modeu. Štoviše, neke će vam pružiti potpuno drugačiju uslugu nakon toga.

Google planira uvesti rješenje za tu "rupu", i to brzo, već krajem srpnja. Kako kažu, promjena je nužna kako bi zaštitili korisnike koji žive u političkoj opresiji i one koji moraju skrivati svoju online aktivnost, primjerice žene koje traže izlaz iz veze u kojoj su zlostavljane.

Ta se novost nije svidjela online izdavačima koji svoj sadržaj do određenog broja posjeta nude besplatno, a potom ga naplaćuju. Naime, Incognito Mode omogućuje da nikad ne dosegnete broj posjeta za naplatu.

"Predlažemo izdavačima da prate učinak promjena FileSystem API-ja prije nego što poduzmu reaktivne mjere jer svaki utjecaj na ponašanje korisnika može biti drugačiji od očekivanog, a svaka promjena u strategiji mjerenja utjecat će na sve korisnike, ne samo na one koji surfaju u Incognito Modeu", rekli su iz Googlea.

Pročitajte više