Gledatelji glasuju za 10 najboljih britanskih humorističnih serija

GLEDATELJI televizijske kuće BBC počeli su sastavljati popis deset najboljih humorističnih serija, među kojima su "Falični pansion" i "Mućke".

Još su predloženi "Crna guja", "Dads Army", "Jednom nogom u grobu", "Open All Hours", "Porridge", "The Good Life", "The Vicar od Dibley" i "Da, ministre".

Britanska publika već je glasovanjem odlučila kojih je pedeset humorističnih tv serija bilo najbolje. Ti su rezultati objavljeni proteklog vikenda, slučajnim redoslijedom, javlja u utorak BBC.

Voditelj BBC-eve emisije Jonathan Ross kaže: "Da bismo dobili deset najboljih, prosijavamo pijesak komedija da nam ostane deset grumena čistoga zlata".

Zasad vodi "Falični pansion" s Johnom Cleesom u glavnoj ulozi disfunkcionalnoga vlasnika hotela iz Torquaya, a slijede "Mućke" s Davidom Jasonom i Nicholasom Lyndhurstom kao braćom Trotter.

Glasnogovornik kladioničarske kuće Ladbrokes Warren Lush kaže: "Mi smo mislili da će glavni favorit biti "Mućke", ali zasad vodi "Falični pansion".

"Pitamo se je li klasik Johna Sullivana izgubio sjaj - najnovija božićna epizoda mnoge je razočarala".

BBC je pokrenuo glasovanje u kolovozu prošle godine, a ljudi su glasovali o najdražoj humorističnoj seriji s popisa od stotinu, a mogli su dodati i vlastiti prijedlog ako ga nije bilo na popisu.

Svake subote u 21 sat na programu BBC Two ići će "najbolja britanska humoristična tv serija", a pobjednik glasovanja bit će na kraju serije emisija objavljen uživo.

Jane Root s BBC Two kaže da popis pokriva "pravi raspon emisija iz različih razdoblja" i dodaje da "britanskoj komediji služi na čast što je konkurencija tako jaka".

Pročitajte više