Gledatelji o Superpotjeri: Ovdje je lakše uzeti lovu, zdrpi i briši bez pola muke

Foto: Renato Branđolica/HRT

"OBIČNA Potjera mi je postala nekakva komfor zona, čaj uz kamin u hladnoj kišnoj noći. Na ovu novu ću se još malo morati navikavati", najčešći je komentar gledatelja novog HRT-ovog kviza Superpotjera, spin-offa popularne Potjere. Nakon što je sinoć emitirana prva epizoda novog kviza, gledatelji su podijelili svoje dojmove na društvenim mrežama.

"Meni se nekako ipak više sviđa obična Potjera. Za istu duljinu trajanja emisije pročita se puno više pitanja nego ovdje. Baš mi je previše priče i nuđenja ponuda. Ali okej, to će se valjda s vremenom smanjiti", "Osjetno lošije od standardne Potjere. Lovci jedan drugoga zbunjuju pri odgovorima. Dolaze natjecatelji koji dosad nisu mogli uzeti lovu, jer tu je to sad lakše. Gledatelji manje mogu odgovarati i razmišljati o pitanjima. Palac dolje!", "Baš ono, zdrpi i zbriši bez pola muke. Meni jadno. Prvog su počastili doslovno, tip radi CGI za (HRT) serije", žale se neki na forumu.

Drugi su oduševljeni.

"Meni je kviz sasvim dobar. Nisam dosad gledao niti jednu stranu inačicu, osim one koju je netko sinoć postavio ovdje na forum.
Meni su ponuđeni iznosi baš i izdašni i primjereni. Da netko osvoji 100.000 eura za 60 sekundi, jer su mu se potrefila pitanja ili su se lovci smuvali kao jučer, ne bi mi bilo drago. Uvijek bi se povlačili repovi", "Predobra prva emisija. Jedino što mogu dodati je da je ovo produkcijski jako dobro odrađeno", "Odlično je, baš napeto i dinamično", pišu oni zadovoljni kvizom.

Prvi natjecatelj osvojio 9000 eura

Podsjetimo, riječ je o hrvatskoj inačici kviza znanja Beat the Chasers u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom. Natjecatelj odgovara na pitanja višestrukog izbora dok ne odgovori krivo, a može odgovoriti na najviše pet pitanja od kojih mu svako donosi 500 eura te tako pred lovce doći sa zarađenih 2500 eura. Ako na prvom pitanju da krivi odgovor, odlazi kući praznih džepova.

Ako tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca. Oni mu, naime, nude novčani iznos za svaki od tih izbora, a kako rastu iznosi za koje natjecatelj igra, tako raste i vrijeme koje lovci imaju na raspolaganju.

Natjecatelj ima 60 sekundi na raspolaganju, dok vrijeme tijekom kojeg lovci igraju ovisi o ponudi koju igrač prihvati. Za svaki točan odgovor vrijeme se zaustavlja i odgovara druga strana, dok u slučaju netočnog teče do prvog točnog odgovora, a pobjednik je onaj čije vrijeme ne istekne.

Lovci u prvoj sezoni Superpotjere su Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga. U prvoj epizodi istaknuo se Ozren Šiftar: u borbi protiv 4 lovca osvojio je iznos od 9 tisuća eura uz 20 sekundi prednosti te je postao prvi pobjednik novog kviza.

Pročitajte više