Gledatelji odlučili: Ovo je uvjerljivo najuvredljiviji TV show svih vremena

Foto: Imdb/Senior Living

VIŠE OD tisuću gledatelja različitih generacija sudjelovalo je u istraživanju Senior Livinga o tome koje televizijske serije smatraju uvredljivima.

U istraživanju su sudjelovali pripadnici takozvanih generacija "baby boomers", "generacije X", "millenials" te "generacija Z". Pokazalo se da ih sve najviše vrijeđa gledanje seksualnog nasilja na TV-u, zatim šale o osobama s invaliditetom, a potom rasističke šale. Kao najuvredljivija skupina pokazali su se "baby boomers", odnosno generacija rođena između 1946. do 1964. godine.

Kao najuvredljiviji TV show ikad prikazan na televiziji pokazao se South Park s čak 30,7% glasova. Na drugom mjestu našao se Family Guy s mnogo manjih 10,5%, a na trećem mjestu je talk show Jerryja Springera sa 7,1%.

U top pet našao se još američki sitcom All in the Family te humoristična serija Bračne vode.

Najuvredljiviji TV lik je za ispitanike Eric Cartman iz South Parka s 18,7% glasova, zatim Archie Bunker iz All in the Family s 14,5%. Treće mjesto zauzeo je Peter Griffin iz Family Guy, a četvrto Roseanne iz istoimene serije. Peti je Al Bundy iz Bračnih voda. Zanimljivo je da se na šestom mjestu našao američki predsjednik Donald Trump.

Pročitajte više